Ons Huis

OpenDoor ligt fantastisch in het buitengebied van de gemeente Loon op Zand, tussen weilanden en bossen en vlakbij de Efteling. Op het terrein van meer dan 1 hectare groot, staan naast het indrukwekkende hoofdgebouw een inspirerend bijgebouw en de woning van gastouder Fanny met haar vriend Danny en is een prachtige landschapstuin aangelegd. In deze mooie omgeving worden gezelligheid en huiselijkheid gecombineerd met zorgvoorzieningen van het hoogste niveau. Snoezelruimtes, een therapieruimte, dagbestedingsruimtes en een ruime maar toch gezellige keuken en woonkamer zijn samen met het therapeutisch zwembad de voorzieningen binnen. In de grote landschapstuin lopen geiten en kippen, staan speeltoestellen, is een moestuin en loopt een pad dat vele verrassingen herbergt. Kortom een heerlijke omgeving!

Boswachters

Duurzaamheid

Ons huis is ontworpen om optimale duurzaamheid te bereiken tegen redelijke (meer)kosten. Zo heeft de schil van ons hoofdgebouw een zeer hoge isolatiewaarde en hergebruiken we hemelwater binnen en buiten het gebouw. Er is geen gasaansluiting, we verwarmen en koelen met aardwarmte. Vrijwel alle energie die nodig is bij OpenDoor wordt opgewekt via zonnepanelen en collectoren die op de drie daken van de gebouwen op ons terrein liggen. Wij functioneren dan ook nagenoeg energie-neutraal. Ons duurzame huis past perfect in zijn natuurlijke omgeving.

Eten en drinken

Bij OpenDoor eten en drinken we lekker, gevarieerd en zo gezond mogelijk. We koken iedere avond zelf met verse producten en bereiden de maaltijd gezamenlijk voor.

IMG-20190205-WA0008
13 ons huis natuur

Natuur

Omringd door Natuurmonumenten (Huis ter Heide) en natuurcompensatiegrond van de Efteling hebben we gegarandeerd groen om ons heen voor de hele lange termijn. We kunnen ons geen betere buren wensen! Reeën, vossen en roofvogels, we zien ze regelmatig en genieten daar met volle teugen van.

Moestuin

We maakten een start met onze eigen moestuin zodat we op termijn kunnen koken met groenten en kruiden uit eigen tuin. Leuk, lekker en nuttig, want onze dagbestedingsgasten genieten van het werken in de moestuin!

IMG-20191012-WA0108
IMG-20191012-WA0275

Winkeltje

Sinds kort hebben we bij OpenDoor een onbemand winkeltje waar je allerlei leuke spullen kunt kopen.
Je vind er alles wat onze jongeren op de dagbesteding maken.
Wat dat je van originele wenskaarten, mezenkasten, bloempersjes, vlaggenlijnen etc. De opbrengst besteden we soms aan materiaal wat we zelf gaan kopen, bijvoorbeeld hout voor de vogelhuisjes. Maar het gaat voornamelijk naar een groot uitje of cadeau waar we voor sparen, gezamenlijk gekozen in de jongerenraad.
Kom snel eens kijken!