OpenDoor heeft op dit moment vier vaste bewoners: Yvonne, Doris, Dwayn en Carola. Daarnaast bouwen we logeerkamers om tot vaste slaapkamers en breiden we daarmee langzaam onze bewonersgroep verder uit.

 • Doris
  Doris Bewoner

  Ik ben Doris Engels en zal vanaf 1 januari 2019 deel uitmaken van het OpenDoor-gezin. Ik logeer hier al jaren en ben er elke dag voor dagbesteding, maar nu ben ik ook officieel bewoner.

  Op een mooie donderdagochtend in juli 1999 werd ik geboren met een specifieke chromosoom afwijking, genaamd inversie duplicatie 8P. Ik was een heerlijke, vrolijke en rustige baby en mijn ouders waren apentrots. Er volgden dan ook snel nog een zusje (Simone) en twee broertjes (Tom en Robbert). Mijn ouders noemden mij altijd “ons speciale kindje” of “ons koninginnetje”. Ik heb het verstandelijk niveau van een 1 jarige, dus ik heb bij alles veel hulp nodig. Praten kan ik niet, maar ik kan wel heel veel zeggen met mijn mimiek en motoriek.

  Mijn grootste hobby is kroelen! Dit is mijn manier van praten en communiceren. Daarnaast ben ik graag buiten. Als ik mijn jas aan krijg, verschijnt er snel een glimlach. Buiten ga ik gelijk meer geluiden maken en kom ik meer in actie. Verder houd ik van muziek, liedjes zingen, dansen, met water spelen, fietsen, autorijden en klappen in mijn handen.

  Ik ben erg blij dat mijn ouders het initiatief hebben genomen om een mooi thuis voor mij en vele anderen te bouwen. Ik voel me bevoorrecht en geniet elke dag van de lieve aandacht en zorgen van alle medewerkers en vrijwilligers.

  Samen met alle anderen binnen OpenDoor ga ik er iets moois van maken. Dat gaat zeker lukken!

  Veel liefs, Doris

 • Antoonio
  Antoonio Bewoner
 • Dwayn
  Dwayn Bewoner

  Hallo mijn naam is Dwayn Serfaes en ik ben 21 november 1996 geboren met microcefalie. Dit is een afwijking van het centrale zenuwstelsel waarbij de schedelomvang te klein is. Hierdoor heb ik een geestelijke beperking. Ook heb ik een hemiparese waardoor ik mijn rechter arm en been minder goed kan bewegen. Ons gezin bestaat uit mijn vader en moeder en mijn zus Ashley.

  Ashley is getrouwd met Pim de allerleukste zwager die er is, en ik ben super trotse oom geworden van Lise. Wat ik het allerliefste doe is heel de dag bezig zijn met mijn telefoon en naar muziek luisteren. Verder kom je bij mij geen praat tekort. Ook ben ik altijd wel in om een grapje bij iemand uit te halen. Wij hadden van iemand van mijn vroegere school gehoord over OpenDoor dus zijn we een kijkje gaan nemen.

  Ik en mijn ouders voelde ons meteen thuis bij OpenDoor. En zo is het weer 4 jaar geleden dat ik met de dagbesteding begon wat super leuk is. OpenDoor staat in een mooie omgeving waar je veel buiten bezig kan zijn met het verzorgen en voeren van de varkens ,geiten, schapen, kippen, konijnen en nog meer.

  Ook maai ik het gras op een zitmaaier waarvoor ik mijn diploma heb gehaald. Verder werk ik ook bij Albert Heijn waar we in het magazijn werken en de buitenboel schoonmaken. En dan niet te vergeten ook nog bij ’t Moaske waar we lege flesjes sorteren en in kratten doen.

  Genoeg te doen dus.

  Ik vond het zo leuk bij OpenDoor dat ik er ook in de weekenden ging logeren en dat beviel zo goed dat we gingen praten over wonen bij OpenDoor. Dan is het zover januari 2020 de verhuisdozen zijn uitgepakt, en woon ik bij OpenDoor. Ik ben terecht gekomen in een warm gezellig en liefdevolle thuis. Nu ga ik nachtjes logeren bij mijn ouders en als ik dan terug ga naar OpenDoor zeg ik “nu ga ik naar mijn andere thuis want ik heb twee thuisen”. Ik woon hier met de leukste grappigste en allerliefste medewerkers en vrijwilligers en niet te vergeten de bewoners.

  Ik hoop hier een lange tijd deel van uit te mogen maken.

  Groetjes van Dwayn

 • Carola
  Carola Bewoner

  Hallo, ik ben Carola van Leijsen en ben vanaf 1 januari 2020 onderdeel gaan uitmaken  van het Opendoor-gezin. Ik ben begonnen met logeren begin 2018 met het doel om er uiteindelijk te kunnen gaan wonen.  Ik ben erg blij dat het wonen nu werkelijkheid is geworden.

  Op 4 april 1996 ben ik geboren en dat kwam als een grote verrassing. Ik zou pas medio juni 1996 verwacht worden, dus ik was 10 weken te vroeg. Gedurende mijn eerste levensjaren werd duidelijk dat de schade van de vroeggeboorte groter was als in eerste instantie werd verwacht. Ik had overal hulp bij nodig van leren kruipen, tot leren zitten en uiteindelijk ook lopen. Ook het praten lukte niet en ik wist met gebaren en lichamelijk contact met mijn ouders duidelijk te maken wat ik wilde of nodig had. Uiteindelijk kreeg ik met mijn 4 jaar een bril en gehoorapparaten.

  Met mijn 4 jaar ben ik naar de PI-school gegaan om te onderzoeken op welke school ik thuishoorde. Ik kwam 2 jaar later op het ZMLK in Tilburg terecht. Daar hielden ze echter niet echt genoeg rekening met mijn spraak/taal probleem en dit bleek uiteindelijk niet de goed keuze geweest. Na twee jaar ben ik op de Beemden in Eindhoven terecht gekomen, waar ze met mijn slechthorendheid en spraak/taalproblematiek rekening hielden.  Van mijn 8 tot 18 jaar heb ik hier gezeten en ben daarna dagbesteding gaan doen bij Amarant. Daar werk ik nog steeds. Hier sta ik in de keuken en heb hier allerlei huishoudelijke taakjes, zoals bijvoorbeeld vaatwasser in/uitruimen, toetjes maken, tafels poetsen, stofzuigen en nog veel meer. Mijn ontwikkelingsleeftijd ligt tussen de 8 en 9 jaar.

  Mijn hond Lady mis ik wel nu ik woon bij Opendoor. Lady is mijn grote vriendin, waarmee ik lekker kan kroelen, spelen en wandelen. Gelukkig zie ik Lady als ik op bezoek ga bij mijn ouders en Lady zal me ook wel een bezoekje bij Opendoor brengen.

  Mijn grootste hobby sinds 2007 is dat ik een keer per week ga paard rijden. Twee of drie keer per jaar ga ik ook in het weekend paardrijden, want dan zijn er wedstrijden. Naast paardrijden vind ik het ook erg leuk om minigolf te spelen, te poolen of een potje kaarten, zoals skipbo of duizenden. Verder vind ik het ook erg leuk om te gaan winkelen, een terrasje te pakken of naar de bioscoop te gaan. Ook uitslapen op een vrije dag is heerlijk. Ik ben blij dat Opendoor op mijn pad is gekomen en ik heb er veel vertrouwen in dat we als Opendoor-gezin samen een mooie toekomst tegemoet gaan.