OpenDoor heeft op dit moment drie vaste bewoners: Marieke, Doris en Yvonne. Tot 2018 blijven zij de enige vaste bewoners. Daarna bouwen we logeerkamers om naar kamers voor vaste bewoning en breiden we het aantal bewoners uit. Er is veel interesse voor een woonplek bij OpenDoor en daarom is er een wachtlijst.

 • Doris
  Doris Bewoner

  Ik ben Doris Engels en zal vanaf 1 januari 2019 deel uitmaken van het OpenDoor-gezin. Ik logeer hier al jaren en ben er elke dag voor dagbesteding, maar nu ben ik ook officieel bewoner.

  Op een mooie donderdagochtend in juli 1999 werd ik geboren met een specifieke chromosoom afwijking, genaamd inversie duplicatie 8P. Ik was een heerlijke, vrolijke en rustige baby en mijn ouders waren apentrots. Er volgden dan ook snel nog een zusje (Simone) en twee broertjes (Tom en Robbert). Mijn ouders noemden mij altijd “ons speciale kindje” of “ons koninginnetje”. Ik heb het verstandelijk niveau van een 1 jarige, dus ik heb bij alles veel hulp nodig. Praten kan ik niet, maar ik kan wel heel veel zeggen met mijn mimiek en motoriek.

  Mijn grootste hobby is kroelen! Dit is mijn manier van praten en communiceren. Daarnaast ben ik graag buiten. Als ik mijn jas aan krijg, verschijnt er snel een glimlach. Buiten ga ik gelijk meer geluiden maken en kom ik meer in actie. Verder houd ik van muziek, liedjes zingen, dansen, met water spelen, fietsen, autorijden en klappen in mijn handen.

  Ik ben erg blij dat mijn ouders het initiatief hebben genomen om een mooi thuis voor mij en vele anderen te bouwen. Ik voel me bevoorrecht en geniet elke dag van de lieve aandacht en zorgen van alle medewerkers en vrijwilligers.

  Samen met alle anderen binnen OpenDoor ga ik er iets moois van maken. Dat gaat zeker lukken!

  Veel liefs, Doris

  • Yvonne
   Yvonne Bewoner

   Hallo, ik ben Yvonne van Elderen geboren op 20-10-1994 en ik heb het Angelman syndroom, wat inhoud dat ik ongeveer op een verstandelijk niveau blijf hangen van ongeveer 18 maanden.

   Ik kan niet praten maar af en toe brabbel ik een heel eind weg. Ik heb een oudere broer Jurgen en een jongere zus Mariëlle. Ik ben een vrolijke, opgewekte meid die graag contact maakt en die van gezelligheid en drukte houd. Mijn hobby’s zijn zwemmen, wandelen, fietsen en paardrijden.

   Toen mijn ouders hoorde van Stichting OpenDoor zijn ze hier gelijk op ingesprongen omdat ze vonden dat ik net als andere kinderen mijn vleugels uit mocht spreiden om hier een gelukkige toekomst tegemoet te gaan met alle faciliteiten die voor mij nodig zijn. De mensen die hier werken en ook de vrijwilligers vind ik allemaal super lief, want samen doen we allerlei leuke dingen waar wij zo van genieten.

   Ik hoop dat het hier voor altijd leuk en gezellig blijft en dat wij de zorg mogen blijven krijgen die wij nodig hebben, dan gaan wij hier een gelukkige toekomst tegemoet. Ook weet ik dat mijn familie mij nooit uit het oog zullen verliezen omdat ze heel veel van mij houden en ik van hun! Straks als OpenDoor klaar is woon ik hier in een droomparadijs waar ik heel graag oud en gelukkig wil worden samen met de medebewoners en waarbij ik ondersteund word door mijn familie.