OpenDoor heeft op dit moment acht vaste bewoners: Yvonne, Doris, Dwayn, Carola, Antoonio, Michel, Inez en Lotte.

 • Doris
  Doris Bewoner

  Ik ben Doris Engels en zal vanaf 1 januari 2019 deel uitmaken van het OpenDoor-gezin. Ik logeer hier al jaren en ben er elke dag voor dagbesteding, maar nu ben ik ook officieel bewoner.

  Op een mooie donderdagochtend in juli 1999 werd ik geboren met een specifieke chromosoom afwijking, genaamd inversie duplicatie 8P. Ik was een heerlijke, vrolijke en rustige baby en mijn ouders waren apentrots. Er volgden dan ook snel nog een zusje (Simone) en twee broertjes (Tom en Robbert). Mijn ouders noemden mij altijd “ons speciale kindje” of “ons koninginnetje”. Ik heb het verstandelijk niveau van een 1 jarige, dus ik heb bij alles veel hulp nodig. Praten kan ik niet, maar ik kan wel heel veel zeggen met mijn mimiek en motoriek.

  Mijn grootste hobby is kroelen! Dit is mijn manier van praten en communiceren. Daarnaast ben ik graag buiten. Als ik mijn jas aan krijg, verschijnt er snel een glimlach. Buiten ga ik gelijk meer geluiden maken en kom ik meer in actie. Verder houd ik van muziek, liedjes zingen, dansen, met water spelen, fietsen, autorijden en klappen in mijn handen.

  Ik ben erg blij dat mijn ouders het initiatief hebben genomen om een mooi thuis voor mij en vele anderen te bouwen. Ik voel me bevoorrecht en geniet elke dag van de lieve aandacht en zorgen van alle medewerkers en vrijwilligers.

  Samen met alle anderen binnen OpenDoor ga ik er iets moois van maken. Dat gaat zeker lukken!

  Veel liefs, Doris

 • Dwayn
  Dwayn Bewoner

  Hallo mijn naam is Dwayn Serfaes en ik ben 21 november 1996 geboren met microcefalie. Dit is een afwijking van het centrale zenuwstelsel waarbij de schedelomvang te klein is. Hierdoor heb ik een geestelijke beperking. Ook heb ik een hemiparese waardoor ik mijn rechter arm en been minder goed kan bewegen. Ons gezin bestaat uit mijn vader en moeder en mijn zus Ashley.

  Ashley is getrouwd met Pim de allerleukste zwager die er is, en ik ben super trotse oom geworden van Lise. Wat ik het allerliefste doe is heel de dag bezig zijn met mijn telefoon en naar muziek luisteren. Verder kom je bij mij geen praat tekort. Ook ben ik altijd wel in om een grapje bij iemand uit te halen. Wij hadden van iemand van mijn vroegere school gehoord over OpenDoor dus zijn we een kijkje gaan nemen.

  Ik en mijn ouders voelde ons meteen thuis bij OpenDoor. En zo is het weer 4 jaar geleden dat ik met de dagbesteding begon wat super leuk is. OpenDoor staat in een mooie omgeving waar je veel buiten bezig kan zijn met het verzorgen en voeren van de varkens ,geiten, schapen, kippen, konijnen en nog meer.

  Ook maai ik het gras op een zitmaaier waarvoor ik mijn diploma heb gehaald. Verder werk ik ook bij Albert Heijn waar we in het magazijn werken en de buitenboel schoonmaken. En dan niet te vergeten ook nog bij ’t Moaske waar we lege flesjes sorteren en in kratten doen.

  Genoeg te doen dus.

  Ik vond het zo leuk bij OpenDoor dat ik er ook in de weekenden ging logeren en dat beviel zo goed dat we gingen praten over wonen bij OpenDoor. Dan is het zover januari 2020 de verhuisdozen zijn uitgepakt, en woon ik bij OpenDoor. Ik ben terecht gekomen in een warm gezellig en liefdevolle thuis. Nu ga ik nachtjes logeren bij mijn ouders en als ik dan terug ga naar OpenDoor zeg ik “nu ga ik naar mijn andere thuis want ik heb twee thuisen”. Ik woon hier met de leukste grappigste en allerliefste medewerkers en vrijwilligers en niet te vergeten de bewoners.

  Ik hoop hier een lange tijd deel van uit te mogen maken.

  Groetjes van Dwayn

 • Michel
  Michel Bewoner

  Hoi,

  Ik ben Michel, geboren op 10 juni 1997, en ben door meerdere oorzaken, rolstoel gebonden. Ik kom uit een gezin van 5 personen. Vader Pierre, moeder Anja, oudere broer Dennis en mijn, 20 minuten jongere, tweelingbroer Stefan.
  Lezen en schrijven is niet mijn ding, maar ik kan aardig babbelen. Met behulp van plaatjes (picto’s) en herkenning van hoe bepaalde woorden geschreven worden, weet ik me aardig te redden op de computer. Computeren is één van mijn hobby’s, luisteren naar muziek via Spotify en lekker meezingen. Ook ben ik te vinden op Facebook en Instagram. Verder ben ik een grote fan van De Efteling en groot verzamelaar van alles wat met De Efteling te maken heeft. Hier maak ik ook graag foto’s en filmpjes.

  Per 1 mei 2021 woon ik bij OpenDoor.
  Voor mij was OpenDoor geen onbekend terrein.
  In oktober 2014 ging ik stagelopen bij OpenDoor, via de Mytylschool, daarna ben ik met dagbesteding begonnen en nog even later kwam daar ook het logeren bij.
  Nu woon ik er dus vanaf 1 mei en heb ik het reuze naar mijn zin met alle andere bewoners en de medewerkers. Mijn kamer is mooi opgeknapt en ingericht en voor wie mij een beetje kent zal het geen verrassing zijn, dat mijn kamer opgesierd wordt door allerlei Efteling hebbedingen.
  Om sprookjesachtig dit verhaal te eindigen.

  “We leven nog lang en gelukkig”

  Lieve groetjes Michel

 • Carola
  Carola Bewoner

  Hallo, ik ben Carola van Leijsen en ben vanaf 1 januari 2020 onderdeel gaan uitmaken  van het Opendoor-gezin. Ik ben begonnen met logeren begin 2018 met het doel om er uiteindelijk te kunnen gaan wonen.  Ik ben erg blij dat het wonen nu werkelijkheid is geworden.

  Op 4 april 1996 ben ik geboren en dat kwam als een grote verrassing. Ik zou pas medio juni 1996 verwacht worden, dus ik was 10 weken te vroeg. Gedurende mijn eerste levensjaren werd duidelijk dat de schade van de vroeggeboorte groter was als in eerste instantie werd verwacht. Ik had overal hulp bij nodig van leren kruipen, tot leren zitten en uiteindelijk ook lopen. Ook het praten lukte niet en ik wist met gebaren en lichamelijk contact met mijn ouders duidelijk te maken wat ik wilde of nodig had. Uiteindelijk kreeg ik met mijn 4 jaar een bril en gehoorapparaten.

  Met mijn 4 jaar ben ik naar de PI-school gegaan om te onderzoeken op welke school ik thuishoorde. Ik kwam 2 jaar later op het ZMLK in Tilburg terecht. Daar hielden ze echter niet echt genoeg rekening met mijn spraak/taal probleem en dit bleek uiteindelijk niet de goed keuze geweest. Na twee jaar ben ik op de Beemden in Eindhoven terecht gekomen, waar ze met mijn slechthorendheid en spraak/taalproblematiek rekening hielden.  Van mijn 8 tot 18 jaar heb ik hier gezeten en ben daarna dagbesteding gaan doen bij Amarant. Daar werk ik nog steeds. Hier sta ik in de keuken en heb hier allerlei huishoudelijke taakjes, zoals bijvoorbeeld vaatwasser in/uitruimen, toetjes maken, tafels poetsen, stofzuigen en nog veel meer. Mijn ontwikkelingsleeftijd ligt tussen de 8 en 9 jaar.

  Mijn hond Lady mis ik wel nu ik woon bij Opendoor. Lady is mijn grote vriendin, waarmee ik lekker kan kroelen, spelen en wandelen. Gelukkig zie ik Lady als ik op bezoek ga bij mijn ouders en Lady zal me ook wel een bezoekje bij Opendoor brengen.

  Mijn grootste hobby sinds 2007 is dat ik een keer per week ga paard rijden. Twee of drie keer per jaar ga ik ook in het weekend paardrijden, want dan zijn er wedstrijden. Naast paardrijden vind ik het ook erg leuk om minigolf te spelen, te poolen of een potje kaarten, zoals skipbo of duizenden. Verder vind ik het ook erg leuk om te gaan winkelen, een terrasje te pakken of naar de bioscoop te gaan. Ook uitslapen op een vrije dag is heerlijk. Ik ben blij dat Opendoor op mijn pad is gekomen en ik heb er veel vertrouwen in dat we als Opendoor-gezin samen een mooie toekomst tegemoet gaan.

 • Antoonio
  Antoonio Bewoner

  Hallo, Ik ben Antoonio Hoogendijk.

  Ik ben geboren op 14 februari 1988, op Valentijnsdag.
  Ik heb een matige verstandelijke beperking en epilepsie. Sinds januari 2021 woon ik met veel plezier bij Open Door. Ik ken Open Door en alle jongeren al wel langer, ik kom namelijk
  al enkele jaren naar Open Door voor dagbesteding. Voordat ik bij Open Door ging wonen woonde ik bij Mijn tante Addy in Dongen. Tante Addy heeft 9 jaar voor mij gezorgd nadat mijn moeder overleed. Ik ben super trots op mijn kamer. Deze heb ik zelf mee ingericht en geschilderd. Ik heb een mooie televisie, posters van Koikarpers en mooie diamant-painting schilderijtjes die ik zelf maak. Ik heb veel hobby’s. Diamant-painting, spelletjes en zwemmen en nog veel meer. Ook weet ik veel van treinen en wielrennen. Gelukkig heb ik veel vrienden bij Open Door waarmee ik fijn een spelletje doe of lekker ga zwemmen. Ook heb ik al veel geleerd bij Open Door. Zo help ik één dag in de week mee met koken, kan ik het gras maaien op de zitmaaier en heb ik een eigen moestuin. En ik kan nog veel meer leren. Zo wil ik in de toekomst zelf mijn was doen en helemaal zelf iets koken. Het is ook erg fijn om te werken bij Open Door, er is altijd wat te doen en ik vind het leuk om de begeleiding mee te helpen.
  Ik voel me erg thuis bij Open Door.

  Groetjes Antoonio.

 • Yvonne
  Yvonne Bewoner

  Hallo, ik ben Yvonne van Elderen geboren op 20-10-1994 en ik heb het Angelman syndroom, wat inhoud dat ik ongeveer op een verstandelijk niveau blijf hangen van ongeveer 18 maanden.

  Ik kan niet praten maar af en toe brabbel ik een heel eind weg. Ik heb een oudere broer Jurgen en een jongere zus Mariëlle. Ik ben een vrolijke, opgewekte meid die graag contact maakt en die van gezelligheid en drukte houd. Mijn hobby’s zijn zwemmen, wandelen, fietsen en paardrijden.

  Toen mijn ouders hoorde van Stichting OpenDoor zijn ze hier gelijk op ingesprongen omdat ze vonden dat ik net als andere kinderen mijn vleugels uit mocht spreiden om hier een gelukkige toekomst tegemoet te gaan met alle faciliteiten die voor mij nodig zijn. De mensen die hier werken en ook de vrijwilligers vind ik allemaal super lief, want samen doen we allerlei leuke dingen waar wij zo van genieten.

  Ik hoop dat het hier voor altijd leuk en gezellig blijft en dat wij de zorg mogen blijven krijgen die wij nodig hebben, dan gaan wij hier een gelukkige toekomst tegemoet. Ook weet ik dat mijn familie mij nooit uit het oog zullen verliezen omdat ze heel veel van mij houden en ik van hun! Straks als OpenDoor klaar is woon ik hier in een droomparadijs waar ik heel graag oud en gelukkig wil worden samen met de medebewoners en waarbij ik ondersteund word door mijn familie.

 • Lotte
  Lotte Bewoner

  Hallo  Ik ben Lotte, een vrolijke meid en geboren op 22 januari 2002 in Tilburg.

  Sinds 1 oktober 2022 woon ik bij OpenDoor. Mijn ouders wonen in Haaren en mijn zus met haar vriend  (Anouk en viktor) in Amsterdam.

  Sinds 2018 ben ik gaan logeren bij OpenDoor en na mijn schooltijd op onderwijscentrum leijpark ben ik in juli 2020 begonnen met de dagbesteding.

  In mijn vrije tijd ga ik graag fietsen, shoppen en speel ik graag spelletjes zoals Skipbo, Regenwormen en Mens erger je niet.  Ook doe ik graag Daimond Painting, koken en graag uitslapen.

  Ik hoop nog lang bij OpenDoor te mogen wonen samen met de andere bewoners en veel plezier te hebben samen.

  Lieve groetjes van Lotte

 • Inez
  Inez Bewoner

  Ik ben Inez van Brussel en ben in Tilburg geboren op 6 februari in 2005. Mijn papa, mama en zusje Lilly wonen in Rijen waar ik ook 15 jaar woonde. Ik heb heel lang op De Bodde in Tilburg gezeten en heb daar een leuke tijd gehad. Bij mij is de zeldzame afwijking op het GATAD2B gen ontdekt, waardoor ik een algehele ontwikkelingsachterstand heb. Ik functioneer soms als een driejarige en soms als een zesjarige, want ik kan het ene wat beter dan het andere. Praten kan ik niet zo goed, maar communiceren is meestal geen probleem.

  Ik houd heel erg van een grapje en wil graag helpen. Typen is een van mijn grootste hobby’s en ik maak dan hele verhalen. Ook luister ik graag naar muziek en kijk ik filmpjes op de iPad van Kabouter Plop, K3, Thomas de Trein, Brandweerman Sam en Kinderen voor Kinderen. Ook durf ik in alle achtbanen van De Efteling.

  Na mijn school ben ik gaan werken op de dagbesteding van ASVZ in Udenhout. OpenDoor ken ik al vanaf het begin. Eerst af en toe in het weekend en een vakantie en sinds de zomervakantie van 2022 woon ik bij OpenDoor en heb ik een fijne kamer. Ik hoop nog lang veel lol te maken met de leuke andere bewoners en de leiding.

  Groetjes van Inez