Skip to content

Bewoners

OpenDorp heeft op dit moment acht vaste bewoners: Amie, Catootje, Floor, Floris, Marjoke, Thomas, Rik en Scott.

Amie
Amie
Bewoner OpenDorp

Mijn naam is Amie van der Galiën en ik ben 23 jaar jong.

Ik woonde in Sprang-Capelle bij mijn vader, moeder en broer. Nu woon ik bij OpenDorp in Loon op Zand.

Dit vind ik leuk. Ik heb het hartstikke naar mijn zin en ben er graag.

Van maandag tot en met vrijdag ga ik voor dagbesteding naar Samen Top in Dongen. Daar heb ik verschillende werkplekken zoals De Volckaert, MEK Oosterhout en de Samen Top Winkel.

Elke zaterdagochtend ga ik een uurtje sporten bij Fysiocare in Waalwijk. Eén keer in de 2 weken ga ik naar de scouting MLK (Maarten Luther King) in Kaatsheuvel. Mijn groep heet de blauwe vogels. Eén keer in de maand ga ik naar de G-Disco in Sprang-Capelle.

In mijn verdere vrije tijd zit ik graag achter mijn GSM en Laptop.

Groetjes
Amie

 

Floor bewerkt
Floor
Bewoner OpenDorp

Hoi,

Ik ben Floor en ik ben 20 jaar.

3,5 jaar geleden ben ik bij OpenDoor gekomen, wat begon met af en toe een weekend logeren. Daarna ging ik er elke week 2 dagen stage lopen en 1 of 2 nachtjes logeren. Nadat ik klaar was met school, ging ik werken bij OpenDoor (dagbesteding). Ik vind het heel fijn bij OpenDoor en ben altijd blij en vrolijk als ik daar naar toe mag. Samen met de andere jongeren en begeleiding werk ik fijn in de tuin, help ik met de dieren verzorgen of in het huishouden en na het werk gezellig logeren.

Ik hou van gezelligheid, grapjes maken, lekker kletsen, snoepen, gek doen en dansen met de begeleiding. Ik vind het leuk om uitstapjes te maken, de Efteling is mijn favoriet. Ik durf in alle achtbanen: hoe harder, hoe beter! Van ontspannen en spetteren in het zwembad bij OpenDoor word ik ook heel blij. Maar ik vind het ook fijn om ergens gewoon even rustig te zitten en zelf muziek te luisteren of filmpjes te kijken op mijn tablet. Liedjes van Nederlandstalige artiesten, zing ik allemaal mee!

Bij OpenDorp heb ik het erg naar mijn zin en is het heel gezellig. Ik heb er een mooie kamer. In de weekenden ga ik nog logeren in Eindhoven bij mijn papa Jan, mama Noor, broer Roel en zusje Juul.

Ik ga het logeren bij OpenDoor wel missen maar gelukkig blijf ik daar nog wel 4 dagen per week werken. Op woensdag zijn we vrij en ben ik met de andere jongeren bij OpenDorp.

Groetjes, Floor

a31b31b7-5fc9-4928-8118-f484a329aa45
Floris
Bewoner OpenDorp

Hoi allemaal

Ik ben Floris, ik ben 16 jaar en ik ben op 3 oktober jarig. Ik hou van voetbal en van hockey ik speel bij Were Di in de G3 en ik hou van zwemmen.

Ik heb een zus en een broertje mijn zus heet Kiki en mijn broertje heet Hugo. En mijn moeder heet Saskia en mijn vader heet Rob.

Ik woon bij OpenDorp en ik heb het daar erg naar mijn zin! Ik heb een mooie kamer die ikzelf mee heb ingericht.

Ik zit op school Onderwijscentrum Leijpark. Als ik vrij ben ga ik op de IPad, ook op telefoon, ook op DS, buiten voetballen naar de Amo op woensdag en op zaterdag, leuke uitstapjes doen en lunchen vind ik gezellig.

Groetjes Floris

Catootje
Catootje
Bewoner OpenDorp

Hoi,

Ik ben Catootje. Een vrolijk meisje van 16 jaar oud. Ik heb een grote zus Guusje en nog leuker: een hele lieve hond Harvey. Daar wandel ik graag mee, zelf een rondje in het park of met mama of papa naar het bos. Ik ga naar school in Breda, het Breda College. Op donderdag en vrijdag loop ik stage bij techniek en bij de voetbalclub Jeka. Ik beweeg graag dus ben blij als ik op dinsdag mag zwemmen met school en daarna nog met papa ga klimmen in Tilburg. Op woensdag dans ik bij een musicalgroep: de Specialzz bij theaterschool Babs. Thuis kijk ik graag Ipad, het liefst spannende spionnen filmpjes van studio 100 of vlogs. Vaak dans en zing ik dan ook gezellig mee. Ik spreek graag af met mijn beste vriend Patrick, we hebben heel veel lol samen. Ook fiets ik graag, liefst als het mooi weer is natuurlijk. Ik heb een mooie kamer en de bewoners vind ik super gezellig!

Catootje

marjoke
Marjoke
Bewoner OpenDorp

Ik ben Marjoke en ik woon bij OpenDorp. Ik woonde sinds ik 5 weken oud was tot 2015 bij mijn pleeggezin, nu logeer ik er nog steeds.

Bij OpenDorp woon ik heel fijn want ik heb mijn eigen rustige plekje.

Ik ben op 30 September 2003 geboren. Maar ik ben te vroeg geboren. Toen ik geboren werd, was het nog niet helemaal 100% zeker of ik FAS had. Maar later werd bekend dat ik de ziekte FAS had.

Door FAS zijn mijn hersenen niet goed gegroeid en hoor ik bijvoorbeeld aan mijn rechter oor niet zo goed. Mijn verwerkingssnelheid is ook niet zo snel, bij een uitleg of als er wat wordt verteld komt het pas 25 minuten later binnen.

Ik heb moeite met taalbegrip, dus als ik iets heb gelezen weet ik niet meer wat ik heb gelezen. Met AVI lezen zit ik op het hoogste niveau: AVIPLUS, maar ik kan niet altijd goed onthouden wat ik heb gelezen.

Mijn hobby’s zijn paardrijden, zingen en muziek luisteren. Ik kijk ook heel graag naar magie series, zoals: Charmed of H2O Mermaids.

Ik houd wel van spelletjes, maar niet altijd. Het liefste wat ik doe is 4 op een rij of monopoly.

Marjoke

Thomas
Thomas
Bewoner OpenDorp

Hoi,

Ik heet Thomas van de Werken, ik ben 18 jaar oud.

Ik werk in Loon op Zand, ik doe daar verschillende werkjes;
Koken, post halen, afval weggooien, bediening en nog veel meer.

Ik zit op hockey en op paardrijden.

Ik vind het gaaf om zelfstandig te wonen en ik woon er met veel plezier.

In het weekend ga ik als het mag naar mama en papa.

Groetjes Thomas.

Rik
Rik
Bewoner OpenDorp

Hallo mijn naam is Rik.

Ik ben 19 jaar oud en woon bij OpenDorp. Hiervoor woonde ik met mijn ouders, broer en onze 2 katten in Tilburg. Ik houd van FIFA spelen op de PlayStation, muziek luisteren, YouTube kijken, vissen en voetballen. Ook vind ik het leuk om met mijn moeder of de begeleiding bij Open Door te koken en lekkere dingen te maken (en natuurlijk ook op te eten).

Ik werk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag bij de dagbesteding van OpenDoor. Het liefst werk ik bij de Albert Heijn, maar ik werk ook graag in de tuin, doe klussen en verzorg de dieren.  Ik ga graag zwemmen met de andere bewoners en ik vind het fijn om met de begeleiding een potje te voetballen of te wandelen.

Ik vind het erg fijn om bij OpenDorp te wonen: heb een mooie eigen kamer en dan gaan wennen aan het wonen in Loon op Zand! Ik fiets elke ochtend graag naar mijn werk toe.

Groetjes,
Rik

20211016_144611-scaled
Scott
Bewoner OpenDorp

Hoi allemaal,

Ik ben Scott Vera, 19 jaar en ik woon in Loon op Zand.
In het voorjaar van 2022 werd ik een van de 8 nieuwe bewoners van OpenDorp. Ik heb een hele mooie slaap- en badkamer op de begane grond. Aangezien OpenDorp heel dicht bij mijn ouderlijk huis ligt, ging ik vaak kijken hoe de bouw vorderde. Er werken heel veel mensen aan en het werd iedere week mooier.

Ik zat op de Mytylschool maar ben nu aan het werk bij Amarant en OpenDoor.
Ik logeer al vanaf het begin bij OD en ik hoop dat het bij OpenDorp net zo gezellig wordt.

Ik speel graag Mens erger je Niet, maar zit ook graag achter de Playstation met mijn broers voor een spelletje FIFA. Ik houd van voetballen en showworstelen kijken.

Verder heb ik een seizoenskaart van Willem II en doe ik aan Racerunnen.

Scott

OpenDoor zoekt supporters!

De bewoners en gasten van OpenDoor wonen, logeren en werken in een geweldig huis en op een prachtig terrein. De boel draaiende houden, maar meer nog iets extra’s doen voor de kinderen is een uitdaging. En daar kunnen we uw financiële steun van harte bij gebruiken!

Daarom zijn we op zoek naar supporters: mensen die OpenDoor een warm hart toedragen en ons willen en kunnen helpen met een financiële bijdrage. U maakt ons ontzettend blij met uw support! Jaarlijks zullen wij u uitnodigen en wordt u in een leuke setting bijgepraat aangaande de ontwikkelingen bij OpenDoor

Bewoners

OpenDoor heeft op dit moment acht vaste bewoners: Yvonne, Doris, Dwayn, Carola, Michel, Inez, Lotte en Jelte

michel
Michel
Bewoner

Hoi,

Ik ben Michel, geboren op 10 juni 1997, en ben door meerdere oorzaken, rolstoel gebonden. Ik kom uit een gezin van 5 personen. Vader Pierre, moeder Anja, oudere broer Dennis en mijn, 20 minuten jongere, tweelingbroer Stefan.
Lezen en schrijven is niet mijn ding, maar ik kan aardig babbelen. Met behulp van plaatjes (picto’s) en herkenning van hoe bepaalde woorden geschreven worden, weet ik me aardig te redden op de computer. Computeren is één van mijn hobby’s, luisteren naar muziek via Spotify en lekker meezingen. Ook ben ik te vinden op Facebook en Instagram. Verder ben ik een grote fan van De Efteling en groot verzamelaar van alles wat met De Efteling te maken heeft. Hier maak ik ook graag foto’s en filmpjes.

Per 1 mei 2021 woon ik bij OpenDoor.
Voor mij was OpenDoor geen onbekend terrein.
In oktober 2014 ging ik stagelopen bij OpenDoor, via de Mytylschool, daarna ben ik met dagbesteding begonnen en nog even later kwam daar ook het logeren bij.
Nu woon ik er dus vanaf 1 mei en heb ik het reuze naar mijn zin met alle andere bewoners en de medewerkers. Mijn kamer is mooi opgeknapt en ingericht en voor wie mij een beetje kent zal het geen verrassing zijn, dat mijn kamer opgesierd wordt door allerlei Efteling hebbedingen.
Om sprookjesachtig dit verhaal te eindigen.

“We leven nog lang en gelukkig”

Lieve groetjes Michel

lotte-e1665510764213
Lotte
Bewoner

Hallo  Ik ben Lotte, een vrolijke meid en geboren op 22 januari 2002 in Tilburg.

Sinds 1 oktober 2022 woon ik bij OpenDoor. Mijn ouders wonen in Haaren en mijn zus met haar vriend  (Anouk en viktor) in Amsterdam.

Sinds 2018 ben ik gaan logeren bij OpenDoor en na mijn schooltijd op onderwijscentrum leijpark ben ik in juli 2020 begonnen met de dagbesteding.

In mijn vrije tijd ga ik graag fietsen, shoppen en speel ik graag spelletjes zoals Skipbo, Regenwormen en Mens erger je niet.  Ook doe ik graag Daimond Painting, koken en graag uitslapen.

Ik hoop nog lang bij OpenDoor te mogen wonen samen met de andere bewoners en veel plezier te hebben samen.

Lieve groetjes van Lotte

inez-scaled
Inez
Bewoner

Ik ben Inez van Brussel en ben in Tilburg geboren op 6 februari in 2005. Mijn papa, mama en zusje Lilly wonen in Rijen waar ik ook 15 jaar woonde. Ik heb heel lang op De Bodde in Tilburg gezeten en heb daar een leuke tijd gehad. Bij mij is de zeldzame afwijking op het GATAD2B gen ontdekt, waardoor ik een algehele ontwikkelingsachterstand heb. Ik functioneer soms als een driejarige en soms als een zesjarige, want ik kan het ene wat beter dan het andere. Praten kan ik niet zo goed, maar communiceren is meestal geen probleem.

Ik houd heel erg van een grapje en wil graag helpen. Typen is een van mijn grootste hobby’s en ik maak dan hele verhalen. Ook luister ik graag naar muziek en kijk ik filmpjes op de iPad van Kabouter Plop, K3, Thomas de Trein, Brandweerman Sam en Kinderen voor Kinderen. Ook durf ik in alle achtbanen van De Efteling.

Na mijn school ben ik gaan werken op de dagbesteding van ASVZ in Udenhout. OpenDoor ken ik al vanaf het begin. Eerst af en toe in het weekend en een vakantie en sinds de zomervakantie van 2022 woon ik bij OpenDoor en heb ik een fijne kamer. Ik hoop nog lang veel lol te maken met de leuke andere bewoners en de leiding.

Groetjes van Inez

doris
Doris
Bewoner

Ik ben Doris Engels en zal vanaf 1 januari 2019 deel uitmaken van het OpenDoor-gezin. Ik logeer hier al jaren en ben er elke dag voor dagbesteding, maar nu ben ik ook officieel bewoner.

Op een mooie donderdagochtend in juli 1999 werd ik geboren met een specifieke chromosoom afwijking, genaamd inversie duplicatie 8P. Ik was een heerlijke, vrolijke en rustige baby en mijn ouders waren apentrots. Er volgden dan ook snel nog een zusje (Simone) en twee broertjes (Tom en Robbert). Mijn ouders noemden mij altijd “ons speciale kindje” of “ons koninginnetje”. Ik heb het verstandelijk niveau van een 1 jarige, dus ik heb bij alles veel hulp nodig. Praten kan ik niet, maar ik kan wel heel veel zeggen met mijn mimiek en motoriek.

Mijn grootste hobby is kroelen! Dit is mijn manier van praten en communiceren. Daarnaast ben ik graag buiten. Als ik mijn jas aan krijg, verschijnt er snel een glimlach. Buiten ga ik gelijk meer geluiden maken en kom ik meer in actie. Verder houd ik van muziek, liedjes zingen, dansen, met water spelen, fietsen, autorijden en klappen in mijn handen.

Ik ben erg blij dat mijn ouders het initiatief hebben genomen om een mooi thuis voor mij en vele anderen te bouwen. Ik voel me bevoorrecht en geniet elke dag van de lieve aandacht en zorgen van alle medewerkers en vrijwilligers.

Samen met alle anderen binnen OpenDoor ga ik er iets moois van maken. Dat gaat zeker lukken!

Veel liefs, Doris

dwayn-e1586973555483
Dwayn
Bewoner

Hallo mijn naam is Dwayn Serfaes en ik ben 21 november 1996 geboren met microcefalie. Dit is een afwijking van het centrale zenuwstelsel waarbij de schedelomvang te klein is. Hierdoor heb ik een geestelijke beperking. Ook heb ik een hemiparese waardoor ik mijn rechter arm en been minder goed kan bewegen. Ons gezin bestaat uit mijn vader en moeder en mijn zus Ashley.

Ashley is getrouwd met Pim de allerleukste zwager die er is, en ik ben super trotse oom geworden van Lise. Wat ik het allerliefste doe is heel de dag bezig zijn met mijn telefoon en naar muziek luisteren. Verder kom je bij mij geen praat tekort. Ook ben ik altijd wel in om een grapje bij iemand uit te halen. Wij hadden van iemand van mijn vroegere school gehoord over OpenDoor dus zijn we een kijkje gaan nemen.

Ik en mijn ouders voelde ons meteen thuis bij OpenDoor. En zo is het weer 4 jaar geleden dat ik met de dagbesteding begon wat super leuk is. OpenDoor staat in een mooie omgeving waar je veel buiten bezig kan zijn met het verzorgen en voeren van de varkens ,geiten, schapen, kippen, konijnen en nog meer.

Ook maai ik het gras op een zitmaaier waarvoor ik mijn diploma heb gehaald. Verder werk ik ook bij Albert Heijn waar we in het magazijn werken en de buitenboel schoonmaken. En dan niet te vergeten ook nog bij ’t Moaske waar we lege flesjes sorteren en in kratten doen.

Genoeg te doen dus.

Ik vond het zo leuk bij OpenDoor dat ik er ook in de weekenden ging logeren en dat beviel zo goed dat we gingen praten over wonen bij OpenDoor. Dan is het zover januari 2020 de verhuisdozen zijn uitgepakt, en woon ik bij OpenDoor. Ik ben terecht gekomen in een warm gezellig en liefdevolle thuis. Nu ga ik nachtjes logeren bij mijn ouders en als ik dan terug ga naar OpenDoor zeg ik “nu ga ik naar mijn andere thuis want ik heb twee thuisen”. Ik woon hier met de leukste grappigste en allerliefste medewerkers en vrijwilligers en niet te vergeten de bewoners.

Ik hoop hier een lange tijd deel van uit te mogen maken.

Groetjes van Dwayn

Carola
Carola
Bewoner

Hallo, ik ben Carola van Leijsen en ben vanaf 1 januari 2020 onderdeel gaan uitmaken  van het Opendoor-gezin. Ik ben begonnen met logeren begin 2018 met het doel om er uiteindelijk te kunnen gaan wonen.  Ik ben erg blij dat het wonen nu werkelijkheid is geworden.

Op 4 april 1996 ben ik geboren en dat kwam als een grote verrassing. Ik zou pas medio juni 1996 verwacht worden, dus ik was 10 weken te vroeg. Gedurende mijn eerste levensjaren werd duidelijk dat de schade van de vroeggeboorte groter was als in eerste instantie werd verwacht. Ik had overal hulp bij nodig van leren kruipen, tot leren zitten en uiteindelijk ook lopen. Ook het praten lukte niet en ik wist met gebaren en lichamelijk contact met mijn ouders duidelijk te maken wat ik wilde of nodig had. Uiteindelijk kreeg ik met mijn 4 jaar een bril en gehoorapparaten.

Met mijn 4 jaar ben ik naar de PI-school gegaan om te onderzoeken op welke school ik thuishoorde. Ik kwam 2 jaar later op het ZMLK in Tilburg terecht. Daar hielden ze echter niet echt genoeg rekening met mijn spraak/taal probleem en dit bleek uiteindelijk niet de goed keuze geweest. Na twee jaar ben ik op de Beemden in Eindhoven terecht gekomen, waar ze met mijn slechthorendheid en spraak/taalproblematiek rekening hielden.  Van mijn 8 tot 18 jaar heb ik hier gezeten en ben daarna dagbesteding gaan doen bij Amarant. Daar werk ik nog steeds. Hier sta ik in de keuken en heb hier allerlei huishoudelijke taakjes, zoals bijvoorbeeld vaatwasser in/uitruimen, toetjes maken, tafels poetsen, stofzuigen en nog veel meer. Mijn ontwikkelingsleeftijd ligt tussen de 8 en 9 jaar.

Mijn hond Lady mis ik wel nu ik woon bij Opendoor. Lady is mijn grote vriendin, waarmee ik lekker kan kroelen, spelen en wandelen. Gelukkig zie ik Lady als ik op bezoek ga bij mijn ouders en Lady zal me ook wel een bezoekje bij Opendoor brengen.

Mijn grootste hobby sinds 2007 is dat ik een keer per week ga paard rijden. Twee of drie keer per jaar ga ik ook in het weekend paardrijden, want dan zijn er wedstrijden. Naast paardrijden vind ik het ook erg leuk om minigolf te spelen, te poolen of een potje kaarten, zoals skipbo of duizenden. Verder vind ik het ook erg leuk om te gaan winkelen, een terrasje te pakken of naar de bioscoop te gaan. Ook uitslapen op een vrije dag is heerlijk. Ik ben blij dat Opendoor op mijn pad is gekomen en ik heb er veel vertrouwen in dat we als Opendoor-gezin samen een mooie toekomst tegemoet gaan.

Bewoner-Yvonne
Yvonne
Bewoner

Hallo, ik ben Yvonne van Elderen geboren op 20-10-1994 en ik heb het Angelman syndroom, wat inhoud dat ik ongeveer op een verstandelijk niveau blijf hangen van ongeveer 18 maanden.

Ik kan niet praten maar af en toe brabbel ik een heel eind weg. Ik heb een oudere broer Jurgen en een jongere zus Mariëlle. Ik ben een vrolijke, opgewekte meid die graag contact maakt en die van gezelligheid en drukte houd. Mijn hobby’s zijn zwemmen, wandelen, fietsen en paardrijden.

Toen mijn ouders hoorde van Stichting OpenDoor zijn ze hier gelijk op ingesprongen omdat ze vonden dat ik net als andere kinderen mijn vleugels uit mocht spreiden om hier een gelukkige toekomst tegemoet te gaan met alle faciliteiten die voor mij nodig zijn. De mensen die hier werken en ook de vrijwilligers vind ik allemaal super lief, want samen doen we allerlei leuke dingen waar wij zo van genieten.

Ik hoop dat het hier voor altijd leuk en gezellig blijft en dat wij de zorg mogen blijven krijgen die wij nodig hebben, dan gaan wij hier een gelukkige toekomst tegemoet. Ook weet ik dat mijn familie mij nooit uit het oog zullen verliezen omdat ze heel veel van mij houden en ik van hun! Straks als OpenDoor klaar is woon ik hier in een droomparadijs waar ik heel graag oud en gelukkig wil worden samen met de medebewoners en waarbij ik ondersteund word door mijn familie.

OpenDoor zoekt supporters!

De bewoners en gasten van OpenDoor wonen, logeren en werken in een geweldig huis en op een prachtig terrein. De boel draaiende houden, maar meer nog iets extra’s doen voor de kinderen is een uitdaging. En daar kunnen we uw financiële steun van harte bij gebruiken!

Daarom zijn we op zoek naar supporters: mensen die OpenDoor een warm hart toedragen en ons willen en kunnen helpen met een financiële bijdrage. U maakt ons ontzettend blij met uw support! Jaarlijks zullen wij u uitnodigen en wordt u in een leuke setting bijgepraat aangaande de ontwikkelingen bij OpenDoor

Vacatures

Kom werken bij OpenDoor

Wij zoeken op dit moment begeleiders, vrijwilligers en een dagbesteders. Interesse? Kijk dan snel bij de vacatures