Skip to content
Harmonie
Openheid
Betrokkenheid
Natuur
Plezier
Inspiratie
Vorige slide
Volgende slide

Natuurlijk genieten voor kinderen en (jong-)volwassenen met een beperking!

Wonen, logeren en dagbesteding voor mensen met een beperking

OpenDoor is een (t)huis voor kinderen en (jong-)volwassenen met een lichte tot ernstige verstandelijke of meervoudige beperking. Ons huis met dagbestedingsverblijf ligt in het buitengebied van Loon op Zand, een gemoedelijk dorp in Brabant. Bij OpenDoor woon, werk, speel en logeer je midden in de natuur!

Kleinschalige en duurzame woonvoorziening

OpenDoor is een kleinschalige woonvoorziening en biedt naast logeren ook dagbesteding en dagopvang. Ons team staat garant voor veilige, vertrouwde en harmonieuze opvang. Duurzaamheid vinden wij belangrijk en komt terug via ons speciale, bijna energie-neutrale gebouw en onze focus op gezond eten.
_ROB1210
_rob5568

Van dagbesteding, logeren en spelen bij OpenDoor maken we een feest!

Samen ondernemen we van alles: in de tuin spelen of werken, dieren verzorgen, knutselen, koken, muziek maken en luisteren, wandelen in de bossen om ons heen, zwemmen in ons eigen therapiebad of heerlijk ontspannen in onze snoezelruimte.

Basisklimaat

huislijk en gezellig | uitnodigend en stimulereden | veilig en beschermend | praktisch en sociaal regulerend

Woon-, logeer –en dagbestedingsvoorziening OpenDoor biedt haar deelnemers op de eerste plaats een huiselijk, gezellig en affectief warm basisklimaat. ‘wat goed voelt’ is in principe maatgevend. Er is alle ruimte voor genieten en laten genieten. ‘alle dagen feest’ gaat echter niet werken daarom worden de deelnemers gestimuleerd en uitgenodigd tot activiteiten waarmee ze hun vaardigheden kunnen vergroten om er nadien meer van te kunnen genieten.

Met in achtneming van het voorgaande zorgt de begeleiding voor een veilig en beschermend klimaat. Dat kan betekenen dat de begeleiding vanuit een ‘ouder-positie’ kaders schept om risico’s te verlagen en om groei en ontwikkeling van de goede voorwaarden te voorzien. waar mogelijk wordt groepsgewijs functioneren aangemoedigd.

Dit om samen meer van het leven te kunnen genieten dan voor ieder als individu bereikbaar is. Voor deelnemers die sterk aangewezen op een gestructureerde context en/of die grote waarde toekennen aan het kunnen volgen van enkel het eigen (solistisch) perspectief is OpenDoor niet de meest aangewezen plek.

Integratie

Onze bewoners en gasten nemen zoveel mogelijk deel aan het dorpsleven om ons heen. Gezellig een terrasje pakken of samen slenteren over een braderie: wij genieten ervan! Maar net zo graag laten wij onze buurtbewoners beleven hoe fijn het is om op deze prachtige plek te vertoeven.

OpenDoor is inspiratie

We laten graag zien dat we door positief denken sterk zijn. Maar vooral dat we door gezamenlijke passie enorm veel bereiken. We zijn graag een inspiratiebron voor iedereen om ons heen. En hopen dat we zo de brandstof zijn voor het creëren van nog veel meer mooie dingen voor mensen met een beperking.

OpenDoor zoekt supporters!

De bewoners en gasten van OpenDoor wonen, logeren en werken in een geweldig huis en op een prachtig terrein. De boel draaiende houden, maar meer nog iets extra’s doen voor de kinderen is een uitdaging. En daar kunnen we uw financiële steun van harte bij gebruiken!

Daarom zijn we op zoek naar supporters: mensen die OpenDoor een warm hart toedragen en ons willen en kunnen helpen met een financiële bijdrage. U maakt ons ontzettend blij met uw support! Jaarlijks zullen wij u uitnodigen en wordt u in een leuke setting bijgepraat aangaande de ontwikkelingen bij OpenDoor

Vacatures

Kom werken bij OpenDoor

Wij zoeken op dit moment begeleiders, vrijwilligers en een dagbesteders. Interesse? Kijk dan snel bij de vacatures