Skip to content

Wat biedt OpenDoor?

De bijzonder jongeren die bij OpenDoor wonen, logeren of werken, hebben een lichte tot ernstige verstandelijke beperking en soms ook lichamelijke beperkingen. Ze hebben behoefte aan individuele aandacht, toezicht, zijn afhankelijk en vinden plezier in het samenzijn.

Omdat harmonie centraal staat binnen OpenDoor, kijken we bij nieuwe aanmeldingen nadrukkelijk naar de ‘klik’ met de groep. Die klik is noodzakelijk om iedereen optimaal te laten genieten en werken binnen OpenDoor. Op dit moment zijn er 3 plekken beschikbaar voor dagbesteding jongeren.

Ouders van thuiswonende jongeren met een beperking zijn vaak bezig met de zorg voor hun kinderen. OpenDoor ontlast ouders door opvang te bieden voor hun kind in een vertrouwde en veilige omgeving met een harmonieuze sfeer en uitstekende faciliteiten.

De kernactiviteit van OpenDoor is het aanbieden van zorg via:

Logeren

OpenDoor biedt zeven dagen per week de mogelijkheid om te logeren en wel in mooie kamers voorzien van alle faciliteiten. Dit kan op structurele basis (bijvoorbeeld iedere woensdag) of incidenteel (afhankelijk van beschikbaarheid).

 

Dagopvang

OpenDoor heeft plaats om na schooltijd en in het weekend uw kind op te vangen. Lekker buiten spelen, zwemmen, knutselen, het verzorgen van dieren of een dagje naar de Efteling. Voor ons dagelijkse kost, voor u even heerlijke ontspanning!

Vakantieopvang

OpenDoor biedt vakantieopvang aan. Uw kind voor een dagje brengen of meerdere dagen aaneen laten logeren, het is allemaal mogelijk. Wij denken zoveel mogelijk met u mee, dus zijn we flexibel waar we kunnen.

Uw kind een leuke tijd met goede zorg, u onbezorgde vrije tijd!

Dagbesteding

OpenDoor biedt dagbesteding aan een brede doelgroep, zowel qua leeftijd als beperking. Onze gasten brengen hun dag op een aangename en waar mogelijk nuttige manier door in ons hoofdgebouw, in de grote tuin of in het speciale dagbestedingsgebouw op ons terrein.
Daarnaast zijn er in onze tuin en in de omgeving veel mogelijkheden voor buitenactiviteiten. De dagbesteding wordt begeleid door ons team van betrokken begeleiders en vaste vrijwilligers.

 

Op dit moment zoeken wij nieuwe dagbesteding jongeren.

Ben of ken iemand die nog een leuke dagbesteding zoekt?! Lees dan gauw verder..

OpenDoor biedt dagbesteding aan een brede doelgroep, zowel qua leeftijd als beperking. Onze gasten brengen hen dag op een aangename en waar mogelijk nuttige manier door in ons hoofdgebouw, in de grote tuin, in het speciale dagbestedingsgebouw op ons terrein of in één van de externe werkplekken. 
In ons hoofdgebouw is een therapeutisch zwembad en een snoezelruimte aanwezig. Daarnaast zijn er onze tuin en omgeving veel mogelijkheden voor buitenactiviteiten.  
De dagbesteding wordt begeleid door ons team van betrokken begeleiders en vaste vrijwilligers. 

Wegens uitbreiding is op dit moment plaats voor 3 nieuwe dagbesteding jongeren die willen komen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. 
Denk jij dat je in ons team past?
– Je houdt van samenwerken met anderen
– Je wilt graag iets leren over koken, natuur, timmeren, (moes) tuinieren en creativiteit.
– Je houdt van afwisseling in werk
– Je houdt van gezelligheid, muziek en plezier maken
– Je begrijpt gesproken taal
– Je bent in de mogelijkheid om in een personenauto te reizen

Ben je nieuwgierig en heb je interesse? 
Neem dan contact op met wouter@opendoorzorg.nl

Activiteiten

OpenDoor biedt fysiotherapie, zwemmen in ons mooie therapeutisch zwembad, werken in de (moes-)tuin, skelteren op ons mooie avonturenpad, muziek maken en ga zo maar door. Saai zal het niet snel zijn op dit ruim één hectare grote terrein midden in de natuur. 

Via de jongerenraad denken de jongeren mee over de invulling van de dagbesteding. Voor al dat harde werken denken ze ook mee met de opbrengsten van ons eigen winkeltje. 

 

Wonen met zorg

OpenDoor heeft op dit moment negen vaste bewoners namelijk Yvonne, Doris, Carola, Dwayn, Michel, Inez, Lotte, Jelte en Leonoor

Op dit moment is er geen mogelijkheid tot wonen omdat we op onze maximale capaciteit zitten met (toekomstige) bewoners.

OpenDoor zoekt supporters!

De bewoners en gasten van OpenDoor wonen, logeren en werken in een geweldig huis en op een prachtig terrein. De boel draaiende houden, maar meer nog iets extra’s doen voor de kinderen is een uitdaging. En daar kunnen we uw financiële steun van harte bij gebruiken!

Daarom zijn we op zoek naar supporters: mensen die OpenDoor een warm hart toedragen en ons willen en kunnen helpen met een financiële bijdrage. U maakt ons ontzettend blij met uw support! Jaarlijks zullen wij u uitnodigen en wordt u in een leuke setting bijgepraat aangaande de ontwikkelingen bij OpenDoor

Vacatures

Kom werken bij OpenDoor

Wij zoeken op dit moment begeleiders, vrijwilligers en een dagbesteders. Interesse? Kijk dan snel bij de vacatures