De kinderen en (jong-)volwassenen die bij OpenDoor wonen, logeren of werken, hebben een lichte tot ernstige verstandelijke beperking en soms ook lichamelijke beperkingen. Ze hebben behoefte aan individuele aandacht, toezicht, zijn afhankelijk en vinden plezier in het samenzijn.

Omdat harmonie centraal staat binnen OpenDoor, kijken we bij nieuwe aanmeldingen nadrukkelijk naar de ‘klik’ met de groep. Die klik is noodzakelijk om iedereen optimaal te laten genieten en werken binnen OpenDoor. Op dit moment zijn er geen plekken beschikbaar.

Ouders van thuiswonende kinderen met een beperking zijn vaak bezig met de zorg voor hun kinderen. OpenDoor ontlast ouders door opvang te bieden voor hun kind in een vertrouwde en veilige omgeving met een harmonieuze sfeer en uitstekende faciliteiten.

De kernactiviteit van OpenDoor is het aanbieden van zorg via:

Logeren

OpenDoor biedt zeven dagen per week de mogelijkheid om te logeren en wel in mooie kamers voorzien van alle faciliteiten. Dit kan op structurele basis (bijvoorbeeld iedere woensdag) of incidenteel (afhankelijk van beschikbaarheid).

1 startpagina harmonie
6 startpagina inspiratie

Dagopvang

OpenDoor heeft plaats om na schooltijd en in het weekend uw kind op te vangen. Lekker buiten spelen, zwemmen, knutselen, het verzorgen van dieren of een dagje naar de Efteling. Voor ons dagelijkse kost, voor u even heerlijke ontspanning!

Vakantieopvang

OpenDoor biedt vakantieopvang aan. Uw kind voor een dagje brengen of meerdere dagen aaneen laten logeren, het is allemaal mogelijk. Wij denken zoveel mogelijk met u mee, dus zijn we flexibel waar we kunnen.

Uw kind een leuke tijd met goede zorg, u onbezorgde vrije tijd!

11 onze droom plezier
14 ons huis moestuin

Dagbesteding

OpenDoor biedt dagbesteding aan een brede doelgroep, zowel qua leeftijd als beperking. Onze gasten brengen hun dag op een aangename en waar mogelijk nuttige manier door in ons hoofdgebouw, in de grote tuin of in het speciale dagbestedingsgebouw op ons terrein. In ons hoofdgebouw zijn een therapeutisch zwembad en een snoezelruimte. Daarnaast zijn er in onze tuin en in de omgeving veel mogelijkheden voor buitenactiviteiten. De dagbesteding wordt begeleid door ons team van betrokken begeleiders en vaste vrijwilligers.

Op dit moment is er geen mogelijkheid tot dagbesteding omdat op onze maximale capaciteit zitten

Activiteiten

OpenDoor biedt fysiotherapie, zwemmen in ons mooie zwembad, werken in de (moes-)tuin, skelteren op ons mooie avonturenpad, muziek maken en ga zo maar door. Saai zal het niet snel zijn op dit ruim één hectare grote terrein midden in de natuur. 

IMG-20180225-WA0016

Wonen met zorg

OpenDoor heeft op dit moment acht vaste bewoners namelijk Yvonne, Doris, Carola, Dwayn, Antoonio, Michel, Inez en Lotte.

Op dit moment is er geen mogelijkheid tot wonen omdat op onze maximale capaciteit zitten met (toekomstige) bewoners.

8 onze droom openheid
 • Dwayn
  Dwayn Bewoner
 • Yvonne
  Yvonne Bewoner
 • Inez
  Inez Bewoner
 • Carola
  Carola Bewoner

Financiering

OpenDoor heeft het PGB als basis van haar inkomsten. Hetzij via de WLZ hetzij via de WMO. Echter zorg in natura kan ook mogelijk zijn. Informeer naar tarieven en mogelijkheden via wouter@opendoorzorg.nl of bel 0416-363236 voor meer informatie. Wij helpen u graag!