OpenDoor streeft naar een zo plat mogelijke organisatie

Bij OpenDoor is alles gericht op een goede harmonie van en tussen bewoners, gasten, medewerkers en vrijwilligers. Daarnaast doen we alles om overhead kosten te vermijden. Een zelfsturend Team, een zeer platte organisatie en dat alles gecombineerd met een grote openheid en betrokkenheid zijn ons inziens sleutels tot succes. We zijn er trots op dat nagenoeg alle kosten die gemaakt worden direct betrekking hebben op de zorg.

Bestuur

 • Jack Engels
  Jack Engels Voorzitter

  Als vader van Doris, maar ook Simone, Tom en Robbert, ben ik samen met mijn vrouw Saskia initiatiefnemer van het project OpenDoor. Ik heb een achtergrond in de internationale zuivelhandel. Naast de tijd die ik aan OpenDoor geef ben ik actief met een paar commerciële projecten. In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig.

 • Marc Dalderup
  Marc Dalderup Secretaris - Fondsenwerving - Sponsoring

  Werkzaam in de internationale verkoop van componenten voor met name de duurzame energie, Getrouwd met Angelique en vader van een zoon Robert.

  Bestuurslid vanaf de oprichting waarbij ik me met  name richt op de samenwerking met fondsen en sponsoring door het bedrijfsleven. Ik ben blij mijn steentje te kunnen bijdragen aan de realisatie en nu meer aan de explotatie van ons OpenDoor huis. In mijn vrije tijd geniet ik van mijn familie, de natuur,van wijn als hobby en de Formule 1.

 • Alies Van Der Linden
  Alies Van Der Linden Bestuurslid

  Via internet en in mijn omgeving kwam ik OpenDoor tegen en werd ik enthousiast van de opzet en organisatie van deze mooie woonvorm met zorg.  Ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen. Ik geef op dit moment les aan Avans Hogeschool aan de deeltijd opleiding Management in de Zorg, nadat ik zelf ervaring als begeleider en manager in de  gehandicaptenzorg en ouderenzorg heb opgedaan. Dit vak heb ik altijd met veel liefde en plezier uitgeoefend. Nu hoop ik mijn kennis van en ervaring in de zorg in te zetten bij OpenDoor.

 • René Maas
  René Maas Penningmeester

  Werkzaam bij de Nederlandse Spoorwegen in een financiële functie. Getrouwd met Alice en vader van twee zoons. Naast mijn dagelijkse werk ben ik afgelopen jaren actief betrokken geweest als bestuurder/toezichthouder bij diverse maatschappelijke/onderwijsinstellingen.  De filosofie (verwoord in de zes kernwoorden) van OpenDoor  zijn fundamentele waarden waar ik voor sta. Reden waarom ik niet lang na heb hoeven denken mij voor deze droom in te zetten. In mijn vrije tijd mag ik graag een balletje slaan bij de buren en  hardlopen.

 • Saskia Engels
  Saskia Engels Ondersteuning bestuur

  Als moeder van Doris ben ik samen met mijn man Jack initiatiefnemer van het project OpenDoor. Na mijn studie Gezondheidswetenschappen heb ik circa tien jaar in de zorg gewerkt. Daarna werd ik moeder van vier kinderen, de bengels Doris, Simone, Tom & Robbert.  Met veel liefde heb ik er bewust voor gekozen om me volledig te richten op de opvoeding van de kinderen en de dagelijkse gang van zaken in en om het huis.  In mijn vrije tijd ben ik graag buiten en sportief bezig met hardlopen of mountainbiken. Ik ben blij dat ik een bijdrage kan en mag leveren aan de verwezenlijking van deze OpenDoor droom!

Raad van Toezicht

 • Peter Persoon
  Peter Persoon Raad van Toezicht

  Als oud Algemeen Directeur van Villa Pardoes heb ik jaren de professionele én vrijwillige inzet van mensen voor ernstig zieke kinderen of kinderen met een beperking nóg meer leren waarderen. Met mijn bedrijfskundige achtergrond heb ik gedurende mijn lange loopbaan in de Gezondheidszorg zo’n beetje alle sectoren wel gehad. Ziekenhuizen, de Psychiatrie en de Verslavingszorg en de Verpleeg- en Verzorgingshuizen hebben nog maar weinig ‘geheimen’ voor mij. Toch heb ik altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad voor de (jonge én oudere mensen) met een verstandelijke beperking. Ik vond het dan ook leuk én een hele eer dat ik door de passievolle mensen Saskia en Jack Engels ben gevraagd om zitting te nemen in de Raad van Toezicht voor het project OpenDoor. Wat mij betreft moeten alle netwerken worden gemobiliseerd om van deze bijzondere, levensloopbestendige woonvorm voor jonge mensen met een beperking een succes te helpen maken. Aan de leuke en inspirerende onderlinge samenwerking in deze club zal dat niet liggen!

 • Ton van der Veer
  Ton van der Veer Raad van Toezicht

  In 2009 heb ik samen met mijn vrouw Linda stichting Pim geopend. Een zorgwoning met dagbesteding voor meervoudig gehandicapte kinderen.

  Pim, onze zoon, heeft ons de energie en inspiratie hiervoor gegeven. Dat maakt Pim een heel bijzonder ventje!

  Stichting Open Door heeft ditzelfde streven. Stichting Open Door zal bij veel gezinnen het leven positief veranderen door hun zorg aan te bieden aan een groep bijzondere mensen. Ik ben zeer vereerd dat ik hier bij betrokken mag zijn.

 • Jaap Oversier
  Jaap Oversier Raad van Toezicht

  Vanaf de start heb ik OpenDoor op de voet gevolgd, als ondernemer heeft het mij geïnspireerd om te zien dat met positieve energie, wilskracht en zeer betrokken mensen een prachtig ideaal is verwezenlijkt.

  OpenDoor heeft maar mijn mening alle ingrediënten om een stap vooruit te maken voor meervoudig gehandicapte kinderen, van pracht locatie tot alle denkbare benodigdheden. Open Door heeft daarbij duidelijk de handtekening gekregen van Saskia en Jack Engels.

  Met meer dan 30 jaar zakelijke evaring op een geheel ander vlak is het voor mij dan ook een uitdaging en voorrecht een functie binnen de Raad van Toezicht te mogen vervullen voor de Stichting OpenDoor.

De Raad van Toezicht bestaat uit drie mensen die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in verschillende geledingen van de zorg en het ondernemerschap in Nederland. Peter Persoon was jarenlang algemeen directeur van Villa Pardoes in Kaatsheuvel en heeft meer dan 25 jaar ervaring in de zorgsector. Ton van der Veer is ondernemer en oprichter van de Pim Foundation,  Stichting Pim en Stichting Pim Senior in Dorst. Jaap Oversier is ondernemer en eigenaar van Brent-O.C.C., een bedrijf gespecialiseerd in coatings gevestigd in de Randstad.