Skip to content

Kernwaarden

OpenDoor is een (t)huis voor kinderen en (jong-)volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Bij OpenDoor kunnen zij wonen, logeren en op een gezellige, zinvolle manier de dag doorbrengen. Wij geloven niet in dikke boekwerken met regels, wij geloven in menselijke zorg. Op basis van kleinschaligheid, met een gepassioneerde en professionele ondersteuning. Betrokkenheid, ruimte en warmte in een inspirerende en mooie behuizing en setting. Een open en transparante organisatie die duurzaamheid nastreeft op elk gebied.

 
 
IMG_20230826_145750578_HDRH

Harmonie

Bij OpenDoor staat harmonie centraal. Dit voel je aan de open en vrolijk sfeer tussen bewoners, gasten, ouders, medewerkers en vrijwilligers. Deze harmonie is belangrijk om elke dag met plezier samen de dag te beleven. Harmonie behouden we door gedeelde passie te combineren met onderlinge eerlijkheid en openheid.

 
 

Openheid

OpenDoor is open in haar communicatie. Zo houden we zaken helder en duidelijk voor iedereen. Dus hebben we een één A4-beleid. Geen eindeloze verslaglegging en geen uitgebreide rapportages. Kort, helder en begrijpelijk. Dit geeft vertrouwen en veiligheid. Daarnaast staan we open voor de mensen om ons heen. Openheid zie je terug in de bouw van het OpenDoor-huis. Als je ervoor staat, kijk je er letterlijk doorheen. Dit zorgt voor ruimte, licht en betrokkenheid bij de natuur.

 
 
IMG-20190711-WA0001

Betrokkenheid

Het hart dat klopt in OpenDoor is warm en betrokken. Dit geeft bewoners en gasten het echte gevoel van een (tweede) thuis. Betrokkenheid is tastbaar bij het team medewerkers en vrijwilligers, en wordt versterkt door onze gastouder Anne die op het OpenDoor terrein woont. Ouders van bewoners en gasten plus vele vrijwilligers zijn nauw betrokken bij het reilen en zeilen binnen OpenDoor en helpen met activiteiten als zwemmen, spelletjes, fietsen, wandelen en boodschappen doen.

 
 
 
 
IMG-20191012-WA0108

Natuur

Natuur en buitenleven zijn belangrijk voor het welzijn van ieder mens. Het ervaren van de natuurlijke elementen geeft het gevoel dat je leeft! Voor onze bewoners en gasten die niet zelf hun leven kunnen inrichten en vormgeven, is dit extra belangrijk. De grote tuin van ruim één hectare biedt uitdaging voor iedereen: schommelen, dieren verzorgen, plantjes kweken, wandelen, fietsen, noem maar op…

 
 

Plezier

Binnen OpenDoor maken we plezier. Naast goede zorg en aandacht staat dat voorop! Plezier maken we samen: met muziek, in de tuin, door te bewegen, zwemmen, fietsen, knutselen en te spelen. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

 
 
 
 
IMG-Lars

Inspiratie

Stichting OpenDoor wil een voorbeeld zijn voor kinderen, ouders, medewerkers en vrijwilligers, maar ook voor andere organisaties. We willen laten zien dat we door positief denken sterk zijn. Maar vooral dat we door gezamenlijke passie enorm veel kunnen bereiken. Inspiratie is de brandstof voor het creëren van mooie dingen.

 

 

 
 
 
 

Basisklimaat

(volgorde klimaattype: huislijk en gezellig/uitnodigend en stimulereden/ veilig en beschermend/ praktisch en  sociaal regulerend)  

 Woon-, logeer –en dagbestedingsvoorziening OpenDoor biedt haar deelnemers op de eerste plaats een huiselijk, gezellig en affectief warm basisklimaat. 
‘Wat goed voelt’ is in principe maatgevend. Er is alle ruimte voor genieten en laten genieten.  

‘Alle dagen feest’ gaat echter niet werken daarom worden de deelnemers gestimuleerd en uitgenodigd tot activiteiten waarmee ze hun vaardigheden kunnen vergroten om er nadien meer van te kunnen genieten.
Met in achtneming van het voorgaande zorgt de begeleiding voor een veilig en beschermend klimaat. Dat kan betekenen dat de
begeleiding vanuit een ‘ouder-positie’ kaders schept om risico’s te verlagen en om groei en ontwikkeling van de goede voorwaarden te voorzien.  Waar mogelijk wordt groepsgewijs functioneren aangemoedigd. Dit om samen meer van het leven te kunnen genieten dan voor ieder als individu bereikbaar is. Voor deelnemers die sterk aangewezen op een gestructureerde context en/of die grote waarde toekennen aan het kunnen volgen van enkel het eigen (solistisch) perspectief is OpenDoor niet de meest aangewezen plek.  

OpenDoor zoekt supporters!

De bewoners en gasten van OpenDoor wonen, logeren en werken in een geweldig huis en op een prachtig terrein. De boel draaiende houden, maar meer nog iets extra’s doen voor de kinderen is een uitdaging. En daar kunnen we uw financiële steun van harte bij gebruiken!

Daarom zijn we op zoek naar supporters: mensen die OpenDoor een warm hart toedragen en ons willen en kunnen helpen met een financiële bijdrage. U maakt ons ontzettend blij met uw support! Jaarlijks zullen wij u uitnodigen en wordt u in een leuke setting bijgepraat aangaande de ontwikkelingen bij OpenDoor

Vacatures

Kom werken bij OpenDoor

Wij zoeken op dit moment begeleiders, vrijwilligers en een dagbesteders. Interesse? Kijk dan snel bij de vacatures