Skip to content

Bewoners

OpenDorp heeft op dit moment acht vaste bewoners: Amie, Catootje, Floor, Floris, Marjoke, Thomas, Rik en Scott.

Amie
Amie
Bewoner OpenDorp

Mijn naam is Amie van der Galiën en ik ben 23 jaar jong.

Ik woonde in Sprang-Capelle bij mijn vader, moeder en broer. Nu woon ik bij OpenDorp in Loon op Zand.

Dit vind ik leuk. Ik heb het hartstikke naar mijn zin en ben er graag.

Van maandag tot en met vrijdag ga ik voor dagbesteding naar Samen Top in Dongen. Daar heb ik verschillende werkplekken zoals De Volckaert, MEK Oosterhout en de Samen Top Winkel.

Elke zaterdagochtend ga ik een uurtje sporten bij Fysiocare in Waalwijk. Eén keer in de 2 weken ga ik naar de scouting MLK (Maarten Luther King) in Kaatsheuvel. Mijn groep heet de blauwe vogels. Eén keer in de maand ga ik naar de G-Disco in Sprang-Capelle.

In mijn verdere vrije tijd zit ik graag achter mijn GSM en Laptop.

Groetjes
Amie

 

Floor bewerkt
Floor
Bewoner OpenDorp

Hoi,

Ik ben Floor en ik ben 20 jaar.

3,5 jaar geleden ben ik bij OpenDoor gekomen, wat begon met af en toe een weekend logeren. Daarna ging ik er elke week 2 dagen stage lopen en 1 of 2 nachtjes logeren. Nadat ik klaar was met school, ging ik werken bij OpenDoor (dagbesteding). Ik vind het heel fijn bij OpenDoor en ben altijd blij en vrolijk als ik daar naar toe mag. Samen met de andere jongeren en begeleiding werk ik fijn in de tuin, help ik met de dieren verzorgen of in het huishouden en na het werk gezellig logeren.

Ik hou van gezelligheid, grapjes maken, lekker kletsen, snoepen, gek doen en dansen met de begeleiding. Ik vind het leuk om uitstapjes te maken, de Efteling is mijn favoriet. Ik durf in alle achtbanen: hoe harder, hoe beter! Van ontspannen en spetteren in het zwembad bij OpenDoor word ik ook heel blij. Maar ik vind het ook fijn om ergens gewoon even rustig te zitten en zelf muziek te luisteren of filmpjes te kijken op mijn tablet. Liedjes van Nederlandstalige artiesten, zing ik allemaal mee!

Bij OpenDorp heb ik het erg naar mijn zin en is het heel gezellig. Ik heb er een mooie kamer. In de weekenden ga ik nog logeren in Eindhoven bij mijn papa Jan, mama Noor, broer Roel en zusje Juul.

Ik ga het logeren bij OpenDoor wel missen maar gelukkig blijf ik daar nog wel 4 dagen per week werken. Op woensdag zijn we vrij en ben ik met de andere jongeren bij OpenDorp.

Groetjes, Floor

a31b31b7-5fc9-4928-8118-f484a329aa45
Floris
Bewoner OpenDorp

Hoi allemaal

Ik ben Floris, ik ben 16 jaar en ik ben op 3 oktober jarig. Ik hou van voetbal en van hockey ik speel bij Were Di in de G3 en ik hou van zwemmen.

Ik heb een zus en een broertje mijn zus heet Kiki en mijn broertje heet Hugo. En mijn moeder heet Saskia en mijn vader heet Rob.

Ik woon bij OpenDorp en ik heb het daar erg naar mijn zin! Ik heb een mooie kamer die ikzelf mee heb ingericht.

Ik zit op school Onderwijscentrum Leijpark. Als ik vrij ben ga ik op de IPad, ook op telefoon, ook op DS, buiten voetballen naar de Amo op woensdag en op zaterdag, leuke uitstapjes doen en lunchen vind ik gezellig.

Groetjes Floris

Catootje
Catootje
Bewoner OpenDorp

Hoi,

Ik ben Catootje. Een vrolijk meisje van 16 jaar oud. Ik heb een grote zus Guusje en nog leuker: een hele lieve hond Harvey. Daar wandel ik graag mee, zelf een rondje in het park of met mama of papa naar het bos. Ik ga naar school in Breda, het Breda College. Op donderdag en vrijdag loop ik stage bij techniek en bij de voetbalclub Jeka. Ik beweeg graag dus ben blij als ik op dinsdag mag zwemmen met school en daarna nog met papa ga klimmen in Tilburg. Op woensdag dans ik bij een musicalgroep: de Specialzz bij theaterschool Babs. Thuis kijk ik graag Ipad, het liefst spannende spionnen filmpjes van studio 100 of vlogs. Vaak dans en zing ik dan ook gezellig mee. Ik spreek graag af met mijn beste vriend Patrick, we hebben heel veel lol samen. Ook fiets ik graag, liefst als het mooi weer is natuurlijk. Ik heb een mooie kamer en de bewoners vind ik super gezellig!

Catootje

WhatsApp Image 2024-03-24 at 15.03.48
Marjoke
Bewoner OpenDorp

Hallo, Mijn naam is Marjoke.
En Ik woon bij opendorp in Loon op zand.
Het is nog steeds een fijne plek om daar te wonen.
Ik heb een fijne band met al mijn medebewoners.
De activiteiten die we ondernemen zijn zo gezellig altijd!
Zoals naar de Efteling of naar de Beekse bergen.
Naar de game hall in het weekend vind ik ook super leuk.
En ik fiets graag naar het dorp toe.
In het weekend spreek ik meestal af met mijn vriendje.
We hebben al heel veel momenten gedeeld samen.
We hebben sinds 4-9-2023 ❤️
Ik heb mijn ware liefde gevonden en ik ben er trots op.
Ik werk 4 dagen bij SamenTop.
Maandag werk ik bij de volckaert in dongen.
Dinsdag werk ik bij Passasports.
Woensdag ben ik lekker vrij!
Donderdag werk ik bij de Albert Heijn in Kaatsheuvel.
Vrijdag werk ik bij Animal center ook Kaatsheuvel.
Animal center is mijn favoriete werkplek!
Daar wil ik nooit meer weg!
Ik wens op een mooie toekomst voor mij zelf en mijn vriendje.
Maar ik geniet voor nu lekker hier bij Opendorp.

Groetjes Marjoke

Thomas
Thomas
Bewoner OpenDorp

Hoi,

Ik heet Thomas van de Werken, ik ben 18 jaar oud.

Ik werk in Loon op Zand, ik doe daar verschillende werkjes;
Koken, post halen, afval weggooien, bediening en nog veel meer.

Ik zit op hockey en op paardrijden.

Ik vind het gaaf om zelfstandig te wonen en ik woon er met veel plezier.

In het weekend ga ik als het mag naar mama en papa.

Groetjes Thomas.

Rik
Rik
Bewoner OpenDorp

Hallo mijn naam is Rik.

Ik ben 19 jaar oud en woon bij OpenDorp. Hiervoor woonde ik met mijn ouders, broer en onze 2 katten in Tilburg. Ik houd van FIFA spelen op de PlayStation, muziek luisteren, YouTube kijken, vissen en voetballen. Ook vind ik het leuk om met mijn moeder of de begeleiding bij Open Door te koken en lekkere dingen te maken (en natuurlijk ook op te eten).

Ik werk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag bij de dagbesteding van OpenDoor. Het liefst werk ik bij de Albert Heijn, maar ik werk ook graag in de tuin, doe klussen en verzorg de dieren.  Ik ga graag zwemmen met de andere bewoners en ik vind het fijn om met de begeleiding een potje te voetballen of te wandelen.

Ik vind het erg fijn om bij OpenDorp te wonen: heb een mooie eigen kamer en dan gaan wennen aan het wonen in Loon op Zand! Ik fiets elke ochtend graag naar mijn werk toe.

Groetjes,
Rik

20211016_144611-scaled
Scott
Bewoner OpenDorp

Hoi allemaal,

Ik ben Scott Vera, 19 jaar en ik woon in Loon op Zand.
In het voorjaar van 2022 werd ik een van de 8 nieuwe bewoners van OpenDorp. Ik heb een hele mooie slaap- en badkamer op de begane grond. Aangezien OpenDorp heel dicht bij mijn ouderlijk huis ligt, ging ik vaak kijken hoe de bouw vorderde. Er werken heel veel mensen aan en het werd iedere week mooier.

Ik zat op de Mytylschool maar ben nu aan het werk bij Amarant en OpenDoor.
Ik logeer al vanaf het begin bij OD en ik hoop dat het bij OpenDorp net zo gezellig wordt.

Ik speel graag Mens erger je Niet, maar zit ook graag achter de Playstation met mijn broers voor een spelletje FIFA. Ik houd van voetballen en showworstelen kijken.

Verder heb ik een seizoenskaart van Willem II en doe ik aan Racerunnen.

Scott

OpenDoor zoekt supporters!

De bewoners en gasten van OpenDoor wonen, logeren en werken in een geweldig huis en op een prachtig terrein. De boel draaiende houden, maar meer nog iets extra’s doen voor de kinderen is een uitdaging. En daar kunnen we uw financiële steun van harte bij gebruiken!

Daarom zijn we op zoek naar supporters: mensen die OpenDoor een warm hart toedragen en ons willen en kunnen helpen met een financiële bijdrage. U maakt ons ontzettend blij met uw support! Jaarlijks zullen wij u uitnodigen en wordt u in een leuke setting bijgepraat aangaande de ontwikkelingen bij OpenDoor

Vacatures

Kom werken bij OpenDoor

Wij zoeken op dit moment begeleiders, vrijwilligers en een dagbesteders. Interesse? Kijk dan snel bij de vacatures