Skip to content

Kernwaarden

OpenDorp is een (t)huis voor 8 bewoners met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Het huis staat midden in het dorp Loon op Zand met het gemoedelijke en gezellige centrum op loopafstand aan de ene kant en het natuurpark de Loonse en Drunese duinen op enkele meters de andere kant op. De bewoners hebben een mooi en fijne plek om te wonen.

IMG-Opendorp10

Balans

Bij OpenDorp vormen de bewoners samen een groep. Wij vinden het belangrijk dat de sfeer voor iedereen goed is. Daarbij zoeken we steeds naar een balans waarin iedereen zowel kan genieten als bijdragen aan het groepsgeluk.

Openheid

OpenDorp is open in haar communicatie. Zo houden we zaken helder en duidelijk voor iedereen. Dus hebben we een één A4-beleid. Geen eindeloze verslaglegging en geen uitgebreide rapportages. Kort, helder en begrijpelijk. Dit geeft vertrouwen en veiligheid. Daarnaast staat we open voor de mensen om ons heen. Openheid zie je terug in de bouw van het OpenDorp-huis. Als je ervoor staat, kijk je er letterlijk doorheen. Dit zorgt voor ruimte, licht en betrokkenheid bij de natuur.

 
 
IMG-OpenDorp2

Betrokkenheid

Het hart dat klopt in OpenDorp is warm en betrokken. Dit geeft bewoners en gasten het echte gevoel van een (tweede) thuis. Betrokkenheid is tastbaar bij het team medewerkers en vrijwilligers. Ouders van bewoners en gasten plus vele vrijwilligers zijn nauw betrokken bij het reilen en zeilen binnen OpenDorp en helpen met activiteiten als zwemmen, spelletjes, fietsen, wandelen en boodschappen doen.

 
 
 
 
IMG-Opendorp7

Dorpsleven

We hebben met dit huis bewust voor een plek in het dorp gekozen. We willen graag dat onze bewoners kunnen genieten van het sociale, vertrouwde, gemoedelijke en gezellige karakter dat een mooi Brabants dorp als Loon op Zand te bieden heeft. En andersom geld dat natuurlijk ook want onze bewoners hebben Loon op Zand ook een hoop plezier, positieve energie en gezelligheid te bieden.  

 

Plezier

Binnen OpenDorp maken we plezier. Naast goede zorg en aandacht staat dat voorop! Plezier maken we samen: met muziek, in de tuin, door te bewegen, zwemmen, knutselen en te spelen. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

 
 
 
 
IMG-OpenDorp6

Inspiratie

OpenDorp wil een voorbeeld zijn voor kinderen, ouders, medewerkers en vrijwilligers, maar ook voor andere organisaties. We willen laten zien dat we door positief denken sterk zijn. Maar vooral dat we door gezamenlijke passie enorm veel kunnen bereiken. Inspiratie is de brandstof voor het creëren van mooie dingen.

 

 

 
 
 
 

OpenDoor zoekt supporters!

De bewoners en gasten van OpenDoor wonen, logeren en werken in een geweldig huis en op een prachtig terrein. De boel draaiende houden, maar meer nog iets extra’s doen voor de kinderen is een uitdaging. En daar kunnen we uw financiële steun van harte bij gebruiken!

Daarom zijn we op zoek naar supporters: mensen die OpenDoor een warm hart toedragen en ons willen en kunnen helpen met een financiële bijdrage. U maakt ons ontzettend blij met uw support! Jaarlijks zullen wij u uitnodigen en wordt u in een leuke setting bijgepraat aangaande de ontwikkelingen bij OpenDoor

Vacatures

Kom werken bij OpenDoor

Wij zoeken op dit moment begeleiders, vrijwilligers en een dagbesteders. Interesse? Kijk dan snel bij de vacatures