Skip to content

OpenDorp

OpenDorp is een (t)huis voor 8 bewoners met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Het huis staat midden in het dorp Loon op Zand met het gemoedelijke en gezellige centrum op loopafstand aan de ene kant en het natuurpark de Loonse en Drunese duinen op enkele meters de andere kant op. De bewoners hebben een mooi en fijne plek om te wonen.

Duurzaamheid

Het huis van OpenDorp is nagenoeg energie neutraal door gebruik van aardwarmte, zonne-energie en een zeer hoogwaardige isolatie.

Wat biedt OpenDorp

Wonen met zorg

Waarom in het dorp?

We hebben bewust gekozen voor een plek in het dorp omdat dit ideaal past bij de woonwensen van onze bewoners. Gezellig tussen de mensen in een dorp waar iedereen elkaar kent en met elkaar verbonden is. Een veilige en vertrouwde omgeving om contact te kunnen maken en bijvoorbeeld zelf een boodschapje te doen. We willen echt een onderdeel van het dorpsleven in Loon op Zand zijn.

Basisklimaat

OpenDorp biedt voor haar bewoners op de eerste plaats een huiselijk, gezellig en affectie warm basisklimaat. Veel wordt er binnenshuis samen gedaan zonder al te strakke planning of taakverdeling en ieder levert daaraan spontaan en naar vermogen een bijdrage.

De begeleiding is daarbij nadrukkelijk aanwezig voor de emotionele inbedding en het aangeven van de kaders. De begeleiding is daarbij steeds op zoek naar het leveren van zoveel mogelijk individueel maatwerk. Daarbij hoort ook het prikkelen van je nieuwsgierigheid, het willen verwerven van vaardigheden en het jezelf willen ontwikkelen. Niet alleen binnen maar ook zeker buitenshuis.

OpenDorp maakt relatief weinig gebruik van het gedetailleerd voorbereiden van ieders dag invulling. Veel wordt overgelaten aan ‘go with the flow’ en het voortdurend samen willen ontdekken en ontwikkelen van de balans tussen enerzijds het individuele, het persoonlijke en anderzijds het gezamenlijke.

Het huis

Op een hele fijne locatie aan de Strieckenlaan staat ons huis van OpenDorp. Dit doen we met veel aandacht en oog voor de wensen van onze bewoners. Het is een ruimtelijk, open, comfortabel, gezellig en duurzaam huis (gasloos, extra geisoleerd). Echt een plek voor onze bewoners om fijn samen te wonen

Vrijwilligers

Er hebben zich al meerdere mensen bij ons gemeld om als vrijwilliger iets te gaan betekenen voor OpenDorp. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee en misschien ben of ken jij ook iemand die graag iets voor ons zou willen betekenen, zo ja neem dan per mail contact met Ingrid via Ingrid@opendoorzorg.nl

Steun de Stichting!

Wilt u ons steunen? Heel graag! Klik hier om te kijken hoe u dit kunt.
Vacatures

Kom werken bij OpenDoor

Wij zoeken op dit moment begeleiders, vrijwilligers en een dagbesteders. Interesse? Kijk dan snel bij de vacatures