Skip to content
Vorige slide
Volgende slide

Ons Huis

OpenDoor ligt fantastisch in het buitengebied van de gemeente Loon op Zand, tussen weilanden en bossen en vlakbij de Efteling. Op het terrein van meer dan 1 hectare groot, staan naast het indrukwekkende hoofdgebouw een inspirerend bijgebouw en de woning van gastouder Anne en is een prachtige landschapstuin aangelegd. In deze mooie omgeving worden gezelligheid en huiselijkheid gecombineerd met zorgvoorzieningen van het hoogste niveau. Een snoezelruimte, een therapieruimte, dagbestedingsruimtes en een ruime maar toch gezellige keuken en woonkamer zijn samen met het therapeutisch zwembad de voorzieningen binnen. In de grote landschapstuin lopen schapen, konijnen en kippen, staan speeltoestellen, een Jeu de boule baan en loopt een pad dat vele verrassingen herbergt.
Kortom een heerlijke omgeving!

Duurzaamheid

Ons huis is ontworpen om optimale duurzaamheid te bereiken tegen redelijke (meer)kosten. Zo heeft de schil van ons hoofdgebouw een zeer hoge isolatiewaarde en hergebruiken we hemelwater binnen en buiten het gebouw.

Er is geen gasaansluiting, we verwarmen en koelen met aardwarmte. Vrijwel alle energie die nodig is bij OpenDoor wordt opgewekt via zonnepanelen en collectoren die op de drie daken van de gebouwen op ons terrein liggen.

Wij functioneren dan ook nagenoeg energie-neutraal. Ons duurzame huis past perfect in zijn natuurlijke omgeving.

Eten en drinken

Bij OpenDoor eten en drinken we lekker, gevarieerd en zo gezond mogelijk. We koken iedere avond zelf met verse producten en bereiden de maaltijd gezamenlijk voor.

 

 

Moestuin

We hebben onze eigen moestuin zodat we kunnen koken met groenten en kruiden uit eigen tuin. Leuk, lekker en nuttig, want wat is er leuker en gezonder dan dat?

Natuur

Omringd door Natuurmonumenten (Huis ter Heide) en natuurcompensatiegrond van de Efteling hebben we gegarandeerd groen om ons heen voor de hele lange termijn.

We kunnen ons geen betere buren wensen! Reeën, vossen en roofvogels, we zien ze regelmatig en genieten daar met volle teugen van.

Winkeltje

Bij OpenDoor hebben we een onbemand winkeltje waar je allerlei leuke spullen kunt kopen. Je vindt er alles wat onze jongeren tijdens de dagbesteding maken.

Wat dacht je van originele wenskaarten, mezenkasten, bloempersjes, vlaggenlijnen etc. De opbrengst gaat voornamelijk naar uitjes of cadeaus waar we voor sparen, gezamenlijk gekozen in de jongerenraad.

Kom snel eens kijken!

OpenDoor zoekt supporters!

De bewoners en gasten van OpenDoor wonen, logeren en werken in een geweldig huis en op een prachtig terrein. De boel draaiende houden, maar meer nog iets extra’s doen voor de kinderen is een uitdaging. En daar kunnen we uw financiële steun van harte bij gebruiken!

Daarom zijn we op zoek naar supporters: mensen die OpenDoor een warm hart toedragen en ons willen en kunnen helpen met een financiële bijdrage. U maakt ons ontzettend blij met uw support! Jaarlijks zullen wij u uitnodigen en wordt u in een leuke setting bijgepraat aangaande de ontwikkelingen bij OpenDoor

Vacatures

Kom werken bij OpenDoor

Wij zoeken op dit moment begeleiders, vrijwilligers en een dagbesteders. Interesse? Kijk dan snel bij de vacatures