OpenDorp

OpenDorp is een nieuw project dat we zijn begonnen om nog meer mensen uit onze doelgroep een fijn huis te bieden. Na 7 jaar OpenDoor staan we er als organisatie sterk voor en weten we wat er nodig is om onze bewoners gelukkig te maken. Dus toen de kans zich voordeed voor een mooi nieuw initiatief zijn we meteen enthousiast begonnen.

 

Over OpenDorp

OpenDorp is een (t)huis voor 8 bewoners met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Het huis staat midden in het dorp Loon op Zand met het gemoedelijk en gezellige centrum op loopafstand aan de ene kant en het natuurpark de Loonse en Drunense duinen op enkele honderden meters de andere kant op. De bewoners hebben een mooi en fijne plek om te wonen.

Foto OpenDorp
Loon Op Zand

Waarom in het Dorp?

We hebben bewust gekozen voor een plek in het dorp omdat dit ideaal past bij de woonwensen van onze bewoners. Gezellig tussen de mensen in een dorp waar iedereen elkaar kent en met elkaar verbonden is. Een veilige en vertrouwde omgeving om contact te kunnen maken en bijvoorbeeld zelf een boodschapje te doen. We willen echt een onderdeel worden van het dorpsleven in Loon op Zand.

Bewoners

De 8 gelukkige bewoners bij OpenDorp zijn. We stellen ze hieronder aan u voor.

20211016_144611-scaled

Scott

Hoi allemaal,

Ik ben Scott Vera, 17 jaar en ik woon in Loon op Zand.
In het voorjaar van 2022 wordt ik een van de 8 nieuwe bewoners van OpenDorp. Ik krijg een hele mooie slaap- en badkamer op de begane grond. Aangezien OpenDorp heel dicht bij mijn ouderlijk huis ligt, ga ik vaak kijken hoe de bouw vordert. Er werken heel veel mensen aan en het wordt iedere week mooier.

Ik zit op de Mytylschool en ik loop stage bij OpenDoor.
Ik logeer al vanaf het begin bij OD en ik hoop dat het bij OpenDorp net zo gezellig wordt.

Ik speel graag Mens erger je Niet, maar zit ook graag achter de Playstation met mijn broers voor een spelletje FIFA. Ik houd van voetballen en showworstelen kijken.

Verder heb ik een seizoenskaart van Willem II en doe ik aan Racerunnen.

Scott

Rik

Rik

Hallo mijn naam is Rik.

Ik ben 19 jaar oud en woon met mijn ouders, broer en onze 2 katten in Tilburg. Ik houd van FIFA spelen op de PlayStation, muziek luisteren, YouTube kijken, vissen en voetballen. Ook vind ik het leuk om met mijn moeder of de begeleiding bij Open Door te koken en lekkere dingen te maken (en natuurlijk ook op te eten).

Ik werk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag bij de dagbesteding van OpenDoor. Het liefst werk ik bij de Albert Heijn, maar ik werk ook graag in de tuin, doe klussen en verzorg de dieren. Ik logeer 3 nachten bij OpenDoor en dat vind ik heel erg gezellig. Ik ga graag zwemmen met de andere bewoners en ik vind het fijn om met de begeleiding een potje te voetballen of te wandelen.

Ik heb erg veel zin om bij OpenDorp te gaan wonen: eerst mijn kamer mooi inrichten en dan gaan wennen aan het wonen in Loon op Zand! Ik wil straks graag op de fiets naar mijn werk gaan, dat heb ik ook al een paar keer geoefend.

Groetjes,
Rik

Thomas

Thomas

Hoi,

Ik heet Thomas van de Werken, ik ben 18 jaar oud.

Ik werk in Loon op Zand, ik doe daar verschillende werkjes;
Koken, post halen, afval weggooien, bediening en nog veel meer.

Ik zit op hockey en op paardrijden.

Ik vind het gaaf om zelfstandig te gaan wonen en ik hoop dat het huis snel bewoonbaar wordt.

In het weekend ga ik als het mag naar mama en papa.

Groetjes Thomas.

marjoke

Marjoke

Ik ben Marjoke en ik ga bij OpenDorp wonen. Ik woonde sinds ik 5 weken oud was tot 2015 bij mijn pleeggezin, nu logeer ik er nog steeds. Ik woon nu nog in Biezenmortel bij Prisma.

De reden waarom ik hier kom wonen is omdat het daar niet zo fijn is en ik een fijn en rustiger plekje wilde waar ik me beter thuis voel, en dat is dus gelukt.

Ik ben op 30 September 2003 geboren. Maar ik ben te vroeg geboren. Toen ik geboren werd, was het nog niet helemaal 100% zeker of ik FAS had. Maar later werd bekend dat ik de ziekte FAS had.

Door FAS zijn mijn hersenen niet goed gegroeid en hoor ik bijvoorbeeld aan mijn rechter oor niet zo goed. Mijn verwerkingssnelheid is ook niet zo snel, bij een uitleg of als er wat wordt verteld komt het pas 25 minuten later binnen.

Ik heb moeite met taalbegrip, dus als ik iets heb gelezen weet ik niet meer wat ik heb gelezen. Met AVI lezen zit ik op het hoogste niveau: AVIPLUS, maar ik kan niet altijd goed onthouden wat ik heb gelezen.

Mijn hobby’s zijn paardrijden, zingen en muziek luisteren. Ik kijk ook heel graag naar magie series, zoals: Charmed of H2O Mermaids.

Ik houd wel van spelletjes, maar niet altijd. Het liefste wat ik doe is 4 op een rij of monopoly.

Ik vind het verhuizen naar OpenDorp best spannend. Vooral omdat ik dan weer moet wennen aan de nieuwe situatie. Mijn droom is om bij OpenDorp zelfstandiger te worden en misschien later zelfstandig te gaan wonen.

Majoke

OpenDorp

Catootje

Hoi,

Ik ben Catootje. Een vrolijk meisje van 15 jaar oud. Ik heb een grote zus Guusje en nog leuker: een hele lieve hond Harvey. Daar wandel ik graag mee, zelf een rondje in het park of met mama of papa naar het bos. Ik ga naar school in Breda, het Breda College. Op donderdag en vrijdag loop ik stage bij techniek en bij de voetbalclub Jeka. Ik beweeg graag dus ben blij als ik op dinsdag mag zwemmen met school en daarna nog met papa ga klimmen in Tilburg. Op woensdag dans ik bij een musicalgroep: de Specialzz bij theaterschool Babs. Thuis kijk ik graag Ipad, het liefst spannende spionnen filmpjes van studio 100 of vlogs. Vaak dans en zing ik dan ook gezellig mee. Ik spreek graag af met mijn beste vriend Patrick, we hebben heel veel lol samen. Ook fiets ik graag, liefst als het mooi weer is natuurlijk.  Ik kom al een hele poos bij Open Door, maar logeer er niet zo vaak, meestal een dagje spelen. Ik ben erg benieuwd hoe het gaat zijn bij OpenDorp, dat is spannend en leuk tegelijk. Ik verheug me op mijn mooie kamer en de bewoners vind ik in ieder geval al super gezellig!

Catootje

a31b31b7-5fc9-4928-8118-f484a329aa45

Floris

Hoi allemaal

Ik ben Floris, ik ben 15 jaar en ik ben op 3 oktober jarig. Ik hou van voetbal en van hockey ik speel bij Were Di in de G3 en ik hou van zwemmen.

Ik heb een zus en een broertje mijn zus heet Kiki en mijn broertje heet Hugo. En mijn moeder heet Saskia en mijn vader heet Rob.

Ik woon nog in Udenhout ik ga ook bij OpenDorp wonen en ik heb daar veel zin in! Bijna elke week ga ik met papa of mama kijken bij de verbouwing en maak ik plannen hoe het met mijn bed enzo moet.

Ik zit op school Onderwijscentrum Leijpark ik zit bij Scott en bij Marjoke op school en Rik heeft ook mijn school gezeten en Thomas ken ik ook al want die zit bij mij op hockey.

Als ik vrij ben ga ik op de IPad, ook op telefoon, ook op DS, buiten voetballen naar de Amo op woensdag en op zaterdag, leuke uitstapjes doen en lunchen vind ik gezellig.

Groetjes Floris

Floor bewerkt

Floor

Hoi,

Ik ben Floor en ik ben 20 jaar.

3,5 jaar geleden ben ik bij OpenDoor gekomen, wat begon met af en toe een weekend logeren. Daarna ging ik er elke week 2 dagen stage lopen en 1 of 2 nachtjes logeren. Nadat ik klaar was met school, ging ik werken bij OpenDoor (dagbesteding) en nu ben ik er elke week van dinsdag t/m vrijdag. En af en toe nog 1 nachtje langer. Ik vind het heel fijn bij OpenDoor en ben altijd blij en vrolijk als ik daar naar toe mag. Samen met de andere jongeren en begeleiding werk ik fijn in de tuin, help ik met de dieren verzorgen of in het huishouden en na het werk gezellig logeren.

Ik hou van gezelligheid, grapjes maken, lekker kletsen, snoepen, gek doen en dansen met de begeleiding. Ik vind het leuk om uitstapjes te maken, de Efteling is mijn favoriet. Ik durf in alle achtbanen: hoe harder, hoe beter! Van ontspannen en spetteren in het zwembad bij OpenDoor word ik ook heel blij. Maar ik vind het ook fijn om ergens gewoon even rustig te zitten en zelf muziek te luisteren of filmpjes te kijken op mijn tablet. Liedjes van Nederlandstalige artiesten, zing ik allemaal mee!

Ik woon nu nog in Eindhoven met mijn papa Jan, mama Noor, broer Roel en zusje Juul. Daar blijf ik in de weekenden voorlopig nog naar toe gaan. Logeren/wonen bij OpenDorp vind ik spannend maar ik heb er ook heel veel zin in. Ik krijg een mooie en gezellige eigen slaapkamer en dat vind ik super leuk!

Ik ga het logeren bij OpenDoor wel missen maar gelukkig blijf ik daar nog wel 4 dagen per week werken. Op woensdag zijn we vrij en ben ik met de andere jongeren bij OpenDorp. Best heel spannend allemaal en ook wennen om naar OpenDorp te gaan. Maar gelukkig ken ik de meeste andere jongeren al en we gaan het samen met de begeleiding heel fijn en gezellig hebben in het mooie nieuwe huis!

Groetjes, Floor

Amie

Amie

Mijn naam is Amie van der Galiën en ik ben 22 jaar jong.
Op dit moment woon ik nog in Sprang-Capelle bij mijn vader, moeder en broer.

Binnenkort ga ik verhuizen naar OpenDorp in Loon op Zand.
Dit vind ik leuk en ik kijk er ook naar uit. Maar het is toch ook wel spannend.

Van maandag tot en met vrijdag ga ik voor dagbesteding naar Samen Top in Dongen.
Daar heb ik verschillende werkplekken zoals De Volckaert, MEK Oosterhout, Samen Top Winkel.

Elke zaterdagochtend ga ik een uurtje sporten bij Fysiocare in Waalwijk.
Eén keer in de 2 weken ga ik naar de scouting MLK (Maarten Luther King) in Kaatsheuvel. Mijn groep heet de blauwe vogels.
Eén keer in de maand ga ik naar de G-Disco in Sprang-Capelle.

In mijn verdere vrije tijd zit ik graag achter mijn GSM en Laptop.

Groetjes
Amie

OpenDorp binnenkant

Het Huis

Op een hele fijne locatie aan de Strieckenlaan staat ons huis van OpenDorp. Dit doen we met veel aandacht en oog voor de wensen van onze bewoners. Het is een ruimtelijk, open, comfortabel, gezellig en duurzaam huis (gasloos, extra geisoleerd). Echt een plek voor onze bewoners om fijn samen te wonen

Vrijwilligers

Er hebben zich al meerdere mensen bij ons gemeld om als vrijwilliger iets te gaan betekenen voor OpenDorp. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee en misschien ben of ken jij ook iemand die graag iets voor ons zou willen betekenen, zo ja neem dan contact per mail contact op met Wouter Koreman via: wouter@opendoorzorg.nl

OpenDorp buitenaanzicht
brochure

Sponsoring

Wilt u ons steunen? Heel graag! klik hier om te kijken hoe u dit kunt