OpenDorp

OpenDorp is een nieuw project dat we zijn begonnen om nog meer mensen uit onze doelgroep een fijn huis te bieden. Na 7 jaar OpenDoor staan we er als organisatie sterk voor en weten we wat er nodig is om onze bewoners gelukkig te maken. Dus toen de kans zich voordeed voor een mooi nieuw initiatief zijn we meteen enthousiast begonnen.

 

Over OpenDorp

OpenDorp wordt een (t)huis voor 8 bewoners met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Het huis, dat momenteel wordt verbouwd, staat midden in het dorp Loon op Zand met het gemoedelijk en gezellige centrum op loopafstand aan de ene kant en het natuurpark de Loonse en Drunense duinen op enkele honderden meters de andere kant op. We gaan ervoor zorgen dat onze bewoners op deze plek gelukkig en fijn kunnen wonen.

Waarom in het Dorp?

We kiezen bewust voor een plek in het dorp omdat dit ideaal past bij de woonwensen van onze bewoners. Gezellig tussen de mensen in een dorp waar iedereen elkaar kent en met elkaar verbonden is. Een veilige en vertrouwde omgeving om contact te kunnen maken en bijvoorbeeld zelf een boodschapje te doen. We willen echt een onderdeel worden van het dorpsleven in Loon op Zand.

Bewoners

We gaan 8 bewoners gelukkig maken bij OpenDorp, 6 daarvan zijn inmiddels bekend en dus zijn er nog twee plekken open. Heb je interesse in een woonplek neem dan contact per mail contact op met Wouter Koreman via: wouter@opendoorzorg.nl We willen graag een leuke mix van meiden en jongens en daarom zoeken we nu vooral nog leuke dames om de woongroep compleet te maken.

 

Binnenkort stellen we de bewoners hier graag aan iedereen voor.

Het Huis

Op een hele fijne locatie aan de Strieckenlaan zijn we momenteel bezig met het (ver)bouwen van ons huis. Dit doen we met veel aandacht en oog voor de wensen van onze bewoners. Het wordt een ruimtelijk, open, comfortabel, gezellig en duurzaam huis (gasloos, extra geisoleerd). Echt een plek voor onze bewoners om fijn samen te kunnen wonen

Medewerkers

Momenteel zijn we op zoek naar het zorgteam dat samen met de bewoners ervoor moet gaan zorgen dat OpenDorp echt een hart en ziel krijgt. Want natuurlijk is een mooi en fijn huis belangrijk maar het zijn uiteindelijke de medewerkers die er samen met de bewoners, hun ouders en andere betrokkenen het fijne en warme huis van gaan maken dat we voor ogen hebben. 

 

Zin om bij OpenDorp te komen werken en onderdeel te worden van dit unieke project? check hieronder de vacature.

https://www.opendoorzorg.nl/vacatures/

Vrijwilligers

Er hebben zich al meerdere mensen bij ons gemeld om als vrijwilliger iets te gaan betekenen voor OpenDorp. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee en misschien ben of ken jij ook iemand die graag iets voor ons zou willen betekenen, zo ja neem dan contact per mail contact op met Wouter Koreman via: wouter@opendoorzorg.nl

Sponsoring

Wilt u ons steunen? Heel graag! klik hier om te kijken hoe u dit kunt