Marsha

Hallo allemaal,

Zie jullie snel, liefs Marsha.

Janneke

Hallo!

Ik ben Janneke Bakkers-Verschure, 38 jaar en woon met mijn man en zoontje in Waalwijk. Ik heb bijna 20 jaar bij een grote organisatie gewerkt en ben er klaar voor om deze te verlaten en bij OpenDoor te komen werken. Ik vind de gedachtegang van OpenDoor prachtig. Ik denk dat dit dé manier is waarop iemand met een zorghart graag wil werken. Wanneer je de inspirerende locatie binnenstapt voel je de sfeer en gezelligheid en zie je de warme band tussen de begeleiders en de jongeren. Hoe mooi is het dat je op je werk van elke dag een feestje mag maken?! Daar ga ik graag mijn bijdrage aan leveren.  

Leonoor

Hallo, ik ben Leonoor, een vrolijke lieve meid geboren op 17 februari 2002 in Breda (met woonplaats Dongen). Naast mijn moeder en vader heb ik 2 jongere broers: Boudewijn en Reinier. En ik ben dol op mijn hond Wieke!

Toen ik ongeveer 9 maanden oud was, heb ik als gevolg van een streptokokbacterie een sepsis gekregen, waardoor ik Niet-Aangeboren Hersenletsel heb. Jarenlang heb ik op de Mariellaschool/Kentalis in Sint Michielsgestel gezeten. Hier leerde ik vooral praten met gebarentaal. Dit helpt mij enorm met communiceren.

Sinds mijn 18e doe ik dagbesteding bij zowel Open Door als Samen Top en heb het hier heel erg naar mijn zin. Sinds 1 april 2024 woon ik bij Open Door en heb ik een prachtige kamer! Wat ik graag in mijn vrije tijd doe: shoppen (tassen, schoenen, knuffels etc.), zwemmen, dansen, diamond painting, knutselen, koken, karaoken, op vakantie gaan (bij voorkeur kamperen) en uitslapen. Verder houd ik van Frozen en de Efteling.

Ik hoop nog lang bij Open Door te mogen wonen en samen met de andere bewoners veel plezier te hebben!

Groetjes van Leonoor

Petra van den Bunder

Gewoon, als thuis met zo min mogelijk administratieve handelingen. Het A vier beleid wat Open Door nastreeft en waar de nadruk ligt op leven.

Dit zorgt ervoor dat er rekening gehouden wordt met wensen en behoeften van bewoners met een meervoudige beperking.

Dat is waar ik eerder vanuit het bestuur perspectief een bijdrage aan heb mogen leveren en nu sinds oktober 2023 het een voorrecht vindt om de functie van Raad van Toezicht te mogen vervullen bij Open Door.

Vanuit mijn brede zorgachtergrond en diverse opleidingen blijf ik Open Door een warm hart toedragen en bewonder ik het nimmer aflatende enthousiasme van Jack en Saskia Engels, initiatiefnemers van deze prachtige kleinschalige organisatie.

Ik wil vanuit mijn huidige rol graag klankbord zijn voor bestuur en ondersteunen bij strategische vraagstukken om er samen voor zorg te dragen dat Open Door blijft groeien en bloeien.

Zoë

Ik ben Zoë Embrechts en ik ben 18 jaar. Ik woon met mijn familie in Waalwijk. Op dit moment doe ik de opleiding Social Work en ga dit jaar als stagiaire aan de slag bij OpenDoor. Mijn broertje Bobbie is meervoudig gehandicapt, Doordat  ik hiermee ben opgegroeid en veel van hem heb meegekregen, vaak help om voor hem te zorgen, lijkt het mij leuk om te gaan werken in dit vak.
Mijn grootste hobby is mijn paard Viva. Ik vind het heel leuk om te rijden en haar te verzorgen. Daarnaast ga ik graag winkelen en uit met mijn vriendinnen. Wie weet tot ziens bij Open Door!

Fabiënne

“Ik ben Fabiënne en ik woon samen met mijn man Kenny in Lage Zwaluwe. In 2021 ben ik als invaller begonnen bij OpenDoor. Werken bij OpenDoor voelde als thuiskomen: de gezelligheid, openheid, er elke dag een feestje van maken. Ik was er trots op dat ik daar mijn steentje aan kon bijdragen. Toen ik in 2022 werd gevraagd of ik interesse had om het team van de nieuwe locatie in Loon op Zand, OpenDorp, te gaan versterken, heb ik deze uitdaging met beide handen aangepakt. Ik ben nog steeds super blij dat ik hiervoor gekozen heb. Wat hebben wij samen met de 8 bewoners toch een heerlijke plek gecreëerd. Een prachtig huis, midden in het dorp en dichtbij de natuur. Ben je benieuwd naar OpenDorp? Kom gerust eens langs!”

Sylvia

Hallo,

Ik ben Sylvia Martens, getrouwd, en moeder van twee puberdochters.
Sinds augustus 2022 werk ik als begeleider op OpenDorp.
Na ruim 15 jaar op Cello te hebben gewerkt, op twee heel diverse groepen, heb ik met mijn man een slagerij gerund.
Nadat we deze hebben verkocht kwam er weer ruimte voor mij om terug de zorg in te gaan.
De vacature van Opendorp kwam precies op het juiste moment, ik kende OpenDoor al via de slagerij en het leek mij erg leuk om hiervan deel uit te mogen maken.
Ik werk nu met veel plezier binnen een super leuke woning en een fijn team.

Sylvia

 

Ingrid

Hallo!

Ik ben Ingrid van Laarhoven en woon met mijn man, hond en 2 kinderen in Kaatsheuvel. Vanaf de opstart van OpenDorp werk ik hier al met veel plezier!
Na elf jaar bij een grote instelling te hebben gewerkt voor mensen met beperking, was ik toe aan iets heel anders. Toch merkte ik al snel dat ik het contact met deze doelgroep erg miste.
Toen kwam de kans voorbij om “OpenDorp” mee te starten. Het sprak me erg aan om met jonge mensen te gaan werken midden in de wijk. Ik kan me daarnaast erg vinden in “de droom” voor OpenDoor.

Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik helemaal mijn plek heb gevonden hier. We hebben oprecht een erg gezellige club bewoners waar we van alles mee beleven.
Zowel de dagelijkse dingen als samen lekker op stap vind ik erg gezellig. Het is erg leuk om hun (en hun netwerk) steeds iets beter te leren kennen. Daarnaast hebben we een erg gezellig team van betrokken en bevlogen collega’s waar ik graag mee samen werk.

Liefs Ingrid

Ilja

Een aantal bewoners vertellen wat ze zo leuk vinden aan Ilja;

Thomas: Hij maakt leuke grappen en ik kan goed met hem kletsen.

Floor: Ik ben blij als Ilja er is.

Rik: Hij kan goed koken.

Amie: Wij mogen altijd kiezen wat we willen koken, Ilja helpt ons daar goed bij.

Marjoke: Ik kan fijn praten met hem en hij kan goed knuffels geven.