Bij OpenDoor zijn vrijwilligers van harte welkom!

Leuke en gezellige activiteiten ondernemen, extra individuele aandacht voor onze bewoners en gasten: we kunnen het alleen realiseren met de hulp van vrijwilligers.

Hebt u een actieve houding en affiniteit met onze bewoners en gasten? Vindt u het leuk om te helpen bij dagelijkse huishoudelijke taken zoals koken, wassen en opruimen? Of werkt u graag in de tuin of met dieren? Wilt u begeleiden bij leuke uitstapjes of ondersteuning bieden als chauffeur?

Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar adrienne@opendoorzorg.nl  met daarin uw motivatie en interesse.

 • Frenk
  Frenk Vrijwilliger
 • Nico
  Nico Vrijwilliger
 • Wilma
  Wilma Vrijwilliger
 • Daniëlle
  Daniëlle Vrijwilliger

  Ik ben Daniëlle, getrouwd met Roel en samen hebben we 3 kinderen die nu 18, 16 en 12 zijn.
  Open Door ken ik al vanaf de start en ik weet nog dat ik hier samen met het bestuur van de EHBO- Sint Rafaël een rondleiding kreeg dat ik tegen mezelf zei: “in dit zwembad ga ik eens vrijwilligers werk doen”
  Het heeft tot oktober 2020 geduurd voor dat dit echt op mijn pad kwam en ik het ingepland kreeg in ons drukke gezin.
  Door Corona hebben we helaas nog maar weinig gezwommen maar ben ik al wel vaak met de bewoners of dagbesteding gaan wandelen, fietsen of spelletjes gaan spelen.
  Ik doe dit bijna elke maandag middag. Het is zo gezellig om even samen 1 op 1 of met meerder iets te doen. Ik rij elke keer weer met een grote glimlach naar Open Door en met een nog grotere terug naar huis. Wat een feest om hier vrijwilliger te mogen zijn.

   

   

   

 • Henriette v G
  Henriette v G Vrijwilliger
 • Henriette K
  Henriette K Vrijwilliger

  Om als vrijwilliger deel te mogen nemen binnen de Open Door geeft mij enorm veel plezier en voldoening.

  OPEN DOOR…. zo voelt het voor mij ook.
  Ruimte, goede sfeer en positiviteit.
  Echt een warme plek.

 • Rinske
  Rinske Vrijwilliger
 • Gebroeders van den Broek
  Gebroeders van den Broek Vrijwilligers
 • Tien
  Tien Vrijwilliger
 • Frans en Paul
  Frans en Paul Vrijwilliger
 • Maria
  Maria Vrijwilliger

  Ik ben Maria en ben getrouwd met Edo. Samen hebben we 3 kinderen van 39, 37 en 35 jaar.

  We hebben inmiddels 4 kleinkinderen en de 5e is op komst. Ben na ruim 40 jaar onderwijsmens ( leerkracht -Intern Begeleider) nu heerlijk met pensioen.
  Verveel me niet , maar wilde graag iets “nuttigs” blijven doen. En dat heb ik zeker gevonden bij Open Door en Pardoes. Wat is het een heerlijk gevoel om met kinderen en volwassenen om te gaan bij deze organisatie.

  Aanvankelijk was het echt wennen, omdat ik totaal onbekend was met deze doelgroep. Maar omdat ze allemaal zo puur en echt zijn, laten ze allemaal op hun eigen wijze zien dat je welkom bent. Het geeft enorm veel voldoening als ik zie hoe blij Bas en alle anderen zijn, als je ze extra aandacht en liefde kunt geven.

  Ik probeer sinds 2016 een keer in de week mijn creatieve bijdrage te leveren op dinsdagochtend;dan schilder ik vooral met Bas, maar andere bewoners sluiten soms aan.
  We hebben inmiddels al veel schilderijen samen gemaakt en hopen dit nog lang te kunnen en mogen doen!

 • Wouda
  Wouda Vrijwilliger

  Mijn eerste kennismaking met Open Door was de open dag. De ontvangst was hartelijk en ik nam deel aan de rondleiding. Wat een prachtige gebouwen ! Ik kreeg een zeer goede indruk van dit thuis voor mensen met een handicap. Er volgde meer contact, een keer komen kijken en meedraaien.

  Zo ben ik bij Open Door als vrijwilliger aan de slag gegaan. Het is dankbaar werk, als je ziet hoe er genoten wordt. Het is een hele mooie locatie met een gezellig team. Gastvrijheid staat ook hoog in het vaandel. Ik vind het fijn om voor de gasten iets te kunnen betekenen, want er is altijd wel wat te doen.

 • Hans
  Hans Vrijwilliger

  Stichting Open Door wil ik graag een warm hart toedragen.

  Door de ondersteuning van de administratie hoop ik daar een steentje aan bij te dragen en op deze manier dit mooie initiatief te doen slagen

 • Cees
  Cees Vrijwilliger

  Als Opa van Doris vind ik het erg leuk een bijdrage te leveren aan een mooi thuis voor mijn kleinkind en andere kinderen. Werken op de bouw, in de tuin of administratie doen voor OpenDoor, ik doe het allemaal met veel plezier. Mede doordat Jack en Saskia al enige jaren vol passie en energie werken aan OpenDoor. Daarbij motiveert Doris mij extra met haar ontwapenende en vreugdevolle uitstraling!

 • Monique
  Monique Vrijwilliger

  Ik ben getrouwd met Arnoud en hebben samen 3 kinderen. Maartje 16 jaar, Gijs 14 jaar en Lotte 12 jaar oud.

  Ik heb altijd als verpleegkundige in het ziekenhuis gewerkt met heel veel plezier. Nu is het heel fijn en mooi om bij OpenDoor werkzaam te zijn. Het is een mooi en warm thuis voor vele gasten maar vooral de lieve bewoners. Een fijn team van een warme persoonlijkheden zorgt er voor een goede sfeer en verzorging.

  Het voelt goed om als vrijwilliger bij OpenDoor te werken. Ik ben er dan ook bijna iedere dinsdag- en donderdagochtend.

 • Kristel
  Kristel Vrijwilliger

  Iedere week werk ik als vrijwilliger voor ContourdeTwern in Tilburg bij een gezin.

  Ik kreeg steeds vaker het gevoel mensen te willen helpen die dat nodig hebben. Toen ik tijdens de avondvierdaagse in gesprek kwam met Saskia, hoorde ik de leuke plannen van OpenDoor. Ook dat ze op zoek waren naar vrijwilligers. Even vrijblijvend een kijkje gaan nemen en daar zag ik … een super mooi, fijn, leuk, gezellig, praktisch, warm huis met leuke, gezellige bewoners, gasten en begeleiders. Meteen dacht ik, daar zou ik wel tijd voor vrij willen maken. En nu werk ik elke maandagochtend bij OpenDoor en ga iedere week ’s middags met een goed gevoel naar huis. Ik vind het hartstikke leuk, leerzaam en dankbaar werk.

  Wat fijn dat dit huis bestaat voor deze doelgroep en ik werk er met veel plezier!

 • Diana
  Diana Vrijwilliger

  Vanaf het begin dat Saskia en Jack vertelden over het project bij OpenDoor liep ik er al warm voor. Met één woord ‘fantastisch’ vond ik het.

  En de eerste keer dat ik de nieuwsbrief kreeg, kreeg ik tranen in mijn ogen; het ontroerde me echt.

  Nu ik als vrijwilliger bezig ben, vind ik het erg fijn om te doen.

  Ik voelde me in het begin een kluns, kon de jassen niet eens aankrijgen bij de mannen, maar nu vind ik het heerlijk om met ze te wandelen en bij OpenDoor te zijn,

  ik krijg er veel voor terug. Voor de kinderen bij OpenDoor maakt het ook niet uit of je dik of dun bent, arm of rijk, directeur of vuilnisman, je bent er en dat is voor hen het belangrijkste.

 • Annemarie
  Annemarie Vrijwilliger

  Met ruim 20 jaar ervaring, weet ik hoe fijn het kan zijn om met mensen met een handicap te werken. Sinds de bezuinigingen is er zoveel veranderd waar ik niet meer achter kan staan, zie veel ellende bij begeleiders en bewoners. Dit was voor mij de reden om te stoppen. Ik wist van de plannen van OpenDoor en ben daar aan de slag gegaan voor enkele dagdelen in de week. Hier ga ik met veel plezier naar toe en zie weer veel mogelijkheden en tevreden mensen. Super!