Amie

Mijn naam is Amie van der Galiën en ik ben 23 jaar jong.

Ik woonde in Sprang-Capelle bij mijn vader, moeder en broer. Nu woon ik bij OpenDorp in Loon op Zand.

Dit vind ik leuk. Ik heb het hartstikke naar mijn zin en ben er graag.

Van maandag tot en met vrijdag ga ik voor dagbesteding naar Samen Top in Dongen. Daar heb ik verschillende werkplekken zoals De Volckaert, MEK Oosterhout en de Samen Top Winkel.

Elke zaterdagochtend ga ik een uurtje sporten bij Fysiocare in Waalwijk. Eén keer in de 2 weken ga ik naar de scouting MLK (Maarten Luther King) in Kaatsheuvel. Mijn groep heet de blauwe vogels. Eén keer in de maand ga ik naar de G-Disco in Sprang-Capelle.

In mijn verdere vrije tijd zit ik graag achter mijn GSM en Laptop.

Groetjes
Amie

 

Floor

Hoi,

Ik ben Floor en ik ben 20 jaar.

3,5 jaar geleden ben ik bij OpenDoor gekomen, wat begon met af en toe een weekend logeren. Daarna ging ik er elke week 2 dagen stage lopen en 1 of 2 nachtjes logeren. Nadat ik klaar was met school, ging ik werken bij OpenDoor (dagbesteding). Ik vind het heel fijn bij OpenDoor en ben altijd blij en vrolijk als ik daar naar toe mag. Samen met de andere jongeren en begeleiding werk ik fijn in de tuin, help ik met de dieren verzorgen of in het huishouden en na het werk gezellig logeren.

Ik hou van gezelligheid, grapjes maken, lekker kletsen, snoepen, gek doen en dansen met de begeleiding. Ik vind het leuk om uitstapjes te maken, de Efteling is mijn favoriet. Ik durf in alle achtbanen: hoe harder, hoe beter! Van ontspannen en spetteren in het zwembad bij OpenDoor word ik ook heel blij. Maar ik vind het ook fijn om ergens gewoon even rustig te zitten en zelf muziek te luisteren of filmpjes te kijken op mijn tablet. Liedjes van Nederlandstalige artiesten, zing ik allemaal mee!

Bij OpenDorp heb ik het erg naar mijn zin en is het heel gezellig. Ik heb er een mooie kamer. In de weekenden ga ik nog logeren in Eindhoven bij mijn papa Jan, mama Noor, broer Roel en zusje Juul.

Ik ga het logeren bij OpenDoor wel missen maar gelukkig blijf ik daar nog wel 4 dagen per week werken. Op woensdag zijn we vrij en ben ik met de andere jongeren bij OpenDorp.

Groetjes, Floor

Floris

Hoi allemaal

Ik ben Floris, ik ben 16 jaar en ik ben op 3 oktober jarig. Ik hou van voetbal en van hockey ik speel bij Were Di in de G3 en ik hou van zwemmen.

Ik heb een zus en een broertje mijn zus heet Kiki en mijn broertje heet Hugo. En mijn moeder heet Saskia en mijn vader heet Rob.

Ik woon bij OpenDorp en ik heb het daar erg naar mijn zin! Ik heb een mooie kamer die ikzelf mee heb ingericht.

Ik zit op school Onderwijscentrum Leijpark. Als ik vrij ben ga ik op de IPad, ook op telefoon, ook op DS, buiten voetballen naar de Amo op woensdag en op zaterdag, leuke uitstapjes doen en lunchen vind ik gezellig.

Groetjes Floris

Catootje

Hoi,

Ik ben Catootje. Een vrolijk meisje van 16 jaar oud. Ik heb een grote zus Guusje en nog leuker: een hele lieve hond Harvey. Daar wandel ik graag mee, zelf een rondje in het park of met mama of papa naar het bos. Ik ga naar school in Breda, het Breda College. Op donderdag en vrijdag loop ik stage bij techniek en bij de voetbalclub Jeka. Ik beweeg graag dus ben blij als ik op dinsdag mag zwemmen met school en daarna nog met papa ga klimmen in Tilburg. Op woensdag dans ik bij een musicalgroep: de Specialzz bij theaterschool Babs. Thuis kijk ik graag Ipad, het liefst spannende spionnen filmpjes van studio 100 of vlogs. Vaak dans en zing ik dan ook gezellig mee. Ik spreek graag af met mijn beste vriend Patrick, we hebben heel veel lol samen. Ook fiets ik graag, liefst als het mooi weer is natuurlijk. Ik heb een mooie kamer en de bewoners vind ik super gezellig!

Catootje

Marjoke

Ik ben Marjoke en ik woon bij OpenDorp. Ik woonde sinds ik 5 weken oud was tot 2015 bij mijn pleeggezin, nu logeer ik er nog steeds.

Bij OpenDorp woon ik heel fijn want ik heb mijn eigen rustige plekje.

Ik ben op 30 September 2003 geboren. Maar ik ben te vroeg geboren. Toen ik geboren werd, was het nog niet helemaal 100% zeker of ik FAS had. Maar later werd bekend dat ik de ziekte FAS had.

Door FAS zijn mijn hersenen niet goed gegroeid en hoor ik bijvoorbeeld aan mijn rechter oor niet zo goed. Mijn verwerkingssnelheid is ook niet zo snel, bij een uitleg of als er wat wordt verteld komt het pas 25 minuten later binnen.

Ik heb moeite met taalbegrip, dus als ik iets heb gelezen weet ik niet meer wat ik heb gelezen. Met AVI lezen zit ik op het hoogste niveau: AVIPLUS, maar ik kan niet altijd goed onthouden wat ik heb gelezen.

Mijn hobby’s zijn paardrijden, zingen en muziek luisteren. Ik kijk ook heel graag naar magie series, zoals: Charmed of H2O Mermaids.

Ik houd wel van spelletjes, maar niet altijd. Het liefste wat ik doe is 4 op een rij of monopoly.

Marjoke

Thomas

Hoi,

Ik heet Thomas van de Werken, ik ben 18 jaar oud.

Ik werk in Loon op Zand, ik doe daar verschillende werkjes;
Koken, post halen, afval weggooien, bediening en nog veel meer.

Ik zit op hockey en op paardrijden.

Ik vind het gaaf om zelfstandig te wonen en ik woon er met veel plezier.

In het weekend ga ik als het mag naar mama en papa.

Groetjes Thomas.

Rik

Hallo mijn naam is Rik.

Ik ben 19 jaar oud en woon bij OpenDorp. Hiervoor woonde ik met mijn ouders, broer en onze 2 katten in Tilburg. Ik houd van FIFA spelen op de PlayStation, muziek luisteren, YouTube kijken, vissen en voetballen. Ook vind ik het leuk om met mijn moeder of de begeleiding bij Open Door te koken en lekkere dingen te maken (en natuurlijk ook op te eten).

Ik werk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag bij de dagbesteding van OpenDoor. Het liefst werk ik bij de Albert Heijn, maar ik werk ook graag in de tuin, doe klussen en verzorg de dieren.  Ik ga graag zwemmen met de andere bewoners en ik vind het fijn om met de begeleiding een potje te voetballen of te wandelen.

Ik vind het erg fijn om bij OpenDorp te wonen: heb een mooie eigen kamer en dan gaan wennen aan het wonen in Loon op Zand! Ik fiets elke ochtend graag naar mijn werk toe.

Groetjes,
Rik

Scott

Hoi allemaal,

Ik ben Scott Vera, 19 jaar en ik woon in Loon op Zand.
In het voorjaar van 2022 werd ik een van de 8 nieuwe bewoners van OpenDorp. Ik heb een hele mooie slaap- en badkamer op de begane grond. Aangezien OpenDorp heel dicht bij mijn ouderlijk huis ligt, ging ik vaak kijken hoe de bouw vorderde. Er werken heel veel mensen aan en het werd iedere week mooier.

Ik zat op de Mytylschool maar ben nu aan het werk bij Amarant en OpenDoor.
Ik logeer al vanaf het begin bij OD en ik hoop dat het bij OpenDorp net zo gezellig wordt.

Ik speel graag Mens erger je Niet, maar zit ook graag achter de Playstation met mijn broers voor een spelletje FIFA. Ik houd van voetballen en showworstelen kijken.

Verder heb ik een seizoenskaart van Willem II en doe ik aan Racerunnen.

Scott

Michel

Hoi,

Ik ben Michel, geboren op 10 juni 1997, en ben door meerdere oorzaken, rolstoel gebonden. Ik kom uit een gezin van 5 personen. Vader Pierre, moeder Anja, oudere broer Dennis en mijn, 20 minuten jongere, tweelingbroer Stefan.
Lezen en schrijven is niet mijn ding, maar ik kan aardig babbelen. Met behulp van plaatjes (picto’s) en herkenning van hoe bepaalde woorden geschreven worden, weet ik me aardig te redden op de computer. Computeren is één van mijn hobby’s, luisteren naar muziek via Spotify en lekker meezingen. Ook ben ik te vinden op Facebook en Instagram. Verder ben ik een grote fan van De Efteling en groot verzamelaar van alles wat met De Efteling te maken heeft. Hier maak ik ook graag foto’s en filmpjes.

Per 1 mei 2021 woon ik bij OpenDoor.
Voor mij was OpenDoor geen onbekend terrein.
In oktober 2014 ging ik stagelopen bij OpenDoor, via de Mytylschool, daarna ben ik met dagbesteding begonnen en nog even later kwam daar ook het logeren bij.
Nu woon ik er dus vanaf 1 mei en heb ik het reuze naar mijn zin met alle andere bewoners en de medewerkers. Mijn kamer is mooi opgeknapt en ingericht en voor wie mij een beetje kent zal het geen verrassing zijn, dat mijn kamer opgesierd wordt door allerlei Efteling hebbedingen.
Om sprookjesachtig dit verhaal te eindigen.

“We leven nog lang en gelukkig”

Lieve groetjes Michel

Lotte

Hallo  Ik ben Lotte, een vrolijke meid en geboren op 22 januari 2002 in Tilburg.

Sinds 1 oktober 2022 woon ik bij OpenDoor. Mijn ouders wonen in Haaren en mijn zus met haar vriend  (Anouk en viktor) in Amsterdam.

Sinds 2018 ben ik gaan logeren bij OpenDoor en na mijn schooltijd op onderwijscentrum leijpark ben ik in juli 2020 begonnen met de dagbesteding.

In mijn vrije tijd ga ik graag fietsen, shoppen en speel ik graag spelletjes zoals Skipbo, Regenwormen en Mens erger je niet.  Ook doe ik graag Daimond Painting, koken en graag uitslapen.

Ik hoop nog lang bij OpenDoor te mogen wonen samen met de andere bewoners en veel plezier te hebben samen.

Lieve groetjes van Lotte