Remco

Ik ben Remco uit Loon op Zand. Al van kleins af aan heb ik affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking. Dat was voor mij ook de reden om (ooit, lang geleden) aan het Hbo-V te beginnen.
Helaas kwam ik niet door de opleiding heen en ben uiteindelijk de horeca ingerold.
Na wat omzwervingen ben ik beland bij pannenkoekenrestaurant de Financiën.
Daar is mijn affiniteit weer wat opgelaaid; aan de ene kant doordat er regelmatig mensen met een verstandelijke beperking komen eten en/of midgetgolfen,  aan de andere kant door de Toppers van Op&Top Dagbesteding, die op maandagochtend altijd bij ons komen helpen.
Toen ik dus de oproep van OpenDorp zag, dat ze op zoek waren naar vrijwilligers, hoefde ik niet lang na te denken.
Gelijk een mail gestuurd en een week later zat ik in het huis om kennis te maken (lees: een kruisverhoor te ondergaan).
Weer een week later was mijn 1e middag als vrijwilliger en vanaf moment 1 voelt dit heel fijn om te doen!
Ondertussen mag ik de bewoners wel ‘vrienden’ noemen en ik hoop op nog vele uurtjes vol spelletjes spelen, puzzelen, wandelen, fietsen, dansen, zingen, grappen en grollen en ga zo maar door!! Als de bewoners blij zijn,  ben ik dat ook!
Groetjes Remco

Josine

Ik ben Josine , heb ruim 30 jaar ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking , wat ik altijd met veel liefde en plezier heb gedaan.Naast mijn werk mocht ik ook , met grote regelmaat, de zorg van Scott overnemen bij mij thuis, wat na 18 jaar voor een bijzondere band heeft gezorgd, voelt als familie.Toen Scott verhuisde naar Open Dorp, is ons contact niet veranderd, nu haal ik hem daar 2x per week op.Zodoende leerde ik alle bewoners kennen en is er een fijn contact ontstaan met een van hen. We spreken elkaar vaak, o.a. via de app, gaan soms wandelen met mijn hond of maken een uitstapje. Het is erg gezellig, het zijn mooie momenten voor ons allebei.

Daniëlle

Elke maandag duik ik samen met de jongeren van OpenDoor het zwembad in. Samen lachen, de spieren ontspannen en genieten van elkaars fantasie. Ik rij elke keer weer met een grote glimlach naar OpenDoor en met een nog grotere terug naar huis. Wat een feest om hier vrijwilliger te mogen zijn.

 

 

 

Nico

Ik draag graag mijn steentje bij aan de grote tuin van OpenDoor. Dan kunnen de jongeren daar ook weer volop van genieten!

Frenk

Elke dinsdag ga ik fluitend naar OpenDoor toe.
Ik weet dat er altijd een ontspannen en vrolijke sfeer hangt.
Leuk vind het ik het om met de bewoners wat te gaan wandelen of fietsen.
Onderweg een beetje kletsen en ze extra aandacht kunnen geven.
Er is niet veel nodig om een leuke middag te hebben.
En ik geniet dan ook elke keer weer.

Frans

Ik ben 45 jaar werkzaam geweest in de bouw, en wilde graag vrijwilligers
werk gaan doen na mijn pensionering. Ik hoorde dat ze bij OpenDoor,
iemand met wat technische ervaring konden gebruiken.

Dit leek mij wel een mooie invulling, en ook een uitdaging om zo’n mooi
pand te onderhouden. het bevalt mij uitstekend, en het contact met alle
bewoners en begeleiders is erg leuk.

Wouda

Mijn eerste kennismaking met OpenDoor was de open dag. De ontvangst was hartelijk en ik nam deel aan de rondleiding. Ik kreeg een zeer goede indruk en ik ben nooit meer weggegaan.

Het is dankbaar werk, als je ziet hoe er genoten wordt. Het is een hele mooie locatie met een gezellig team. Gastvrijheid staat ook hoog in het vaandel. Ik vind het fijn om voor de gasten iets te kunnen betekenen, want er is altijd wel wat te doen.