Hallo, ik ben Carola van Leijsen en ben vanaf 1 januari 2020 onderdeel gaan uitmaken  van het Opendoor-gezin. Ik ben begonnen met logeren begin 2018 met het doel om er uiteindelijk te kunnen gaan wonen.  Ik ben erg blij dat het wonen nu werkelijkheid is geworden.

Op 4 april 1996 ben ik geboren en dat kwam als een grote verrassing. Ik zou pas medio juni 1996 verwacht worden, dus ik was 10 weken te vroeg. Gedurende mijn eerste levensjaren werd duidelijk dat de schade van de vroeggeboorte groter was als in eerste instantie werd verwacht. Ik had overal hulp bij nodig van leren kruipen, tot leren zitten en uiteindelijk ook lopen. Ook het praten lukte niet en ik wist met gebaren en lichamelijk contact met mijn ouders duidelijk te maken wat ik wilde of nodig had. Uiteindelijk kreeg ik met mijn 4 jaar een bril en gehoorapparaten.

Met mijn 4 jaar ben ik naar de PI-school gegaan om te onderzoeken op welke school ik thuishoorde. Ik kwam 2 jaar later op het ZMLK in Tilburg terecht. Daar hielden ze echter niet echt genoeg rekening met mijn spraak/taal probleem en dit bleek uiteindelijk niet de goed keuze geweest. Na twee jaar ben ik op de Beemden in Eindhoven terecht gekomen, waar ze met mijn slechthorendheid en spraak/taalproblematiek rekening hielden.  Van mijn 8 tot 18 jaar heb ik hier gezeten en ben daarna dagbesteding gaan doen bij Amarant. Daar werk ik nog steeds. Hier sta ik in de keuken en heb hier allerlei huishoudelijke taakjes, zoals bijvoorbeeld vaatwasser in/uitruimen, toetjes maken, tafels poetsen, stofzuigen en nog veel meer. Mijn ontwikkelingsleeftijd ligt tussen de 8 en 9 jaar.

Mijn hond Lady mis ik wel nu ik woon bij Opendoor. Lady is mijn grote vriendin, waarmee ik lekker kan kroelen, spelen en wandelen. Gelukkig zie ik Lady als ik op bezoek ga bij mijn ouders en Lady zal me ook wel een bezoekje bij Opendoor brengen.

Mijn grootste hobby sinds 2007 is dat ik een keer per week ga paard rijden. Twee of drie keer per jaar ga ik ook in het weekend paardrijden, want dan zijn er wedstrijden. Naast paardrijden vind ik het ook erg leuk om minigolf te spelen, te poolen of een potje kaarten, zoals skipbo of duizenden. Verder vind ik het ook erg leuk om te gaan winkelen, een terrasje te pakken of naar de bioscoop te gaan. Ook uitslapen op een vrije dag is heerlijk. Ik ben blij dat Opendoor op mijn pad is gekomen en ik heb er veel vertrouwen in dat we als Opendoor-gezin samen een mooie toekomst tegemoet gaan.